Русия няма изкуствено да коригира срока за приключване на военната

...
Русия няма изкуствено да коригира срока за приключване на военната
Коментари Харесай

Лавров: Войната в Украйна няма да приключи за Деня на победата

Русия няма изкуствено да поправя периода за привършване на военната специфична интервенция в Украйна до Деня на успеха на 9 май. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за италианската телевизионна компания Mediaset.

" Нашите военни няма да поправят изкуствено дейностите си към нито една дата, в това число Деня на успеха, сподели Лавров и добави, че темпът на интервенцията в Украйна зависи на първо място от нуждата да се сведат до най-малко всевъзможни опасности за цивилното население и съветските военнослужещи ".

Той призна, че " в Съветския съюз е имало традиция - да се прави нещо огромно, мощно за някакъв празник ".

" Ние концентрираме дейностите си в Украйна извънредно върху дилемите, които загатнах. Те бяха оповестени от съветския президент Владимир Путин - отбрана и гарантиране на сигурността на цивилното население, липса на каквито и да било закани на територията на Украйна за тях и за руснаците. Федерация, обвързвана с офанзивни оръжия и нацификация, която Западът интензивно се пробва да омаловажи ", сподели Лавров.

Той добави, че съветската страна не упорства украинският президент Володимир Зеленски да се съобщи, а упорства Зеленски да подреди на украинските " неонацистки батальони " да спрат съпротивата и да освободят всички цивилни.
 Първите цивилни от
Първите цивилни от " Азовстал " излязоха по разнообразни пътища и версии

Евакуацията на цивилни жители от Мариупол за на следващия ден

" Сега Зеленски също може да внесе мир, в случай че спре да издава незаконни заповеди на своите неонацистки батальони, принуди ги да освободят всички цивилни и да спрат да оказват опозиция ", сподели той.

Отговаряйки на уточняващ въпрос на публицист дали това значи, че Русия желае президентът Зеленски да се съобщи и дали това е изискване за мир, Лавров сподели: " Ние не пожелаваме той да се съобщи. Ние пожелаваме той да даде заповед за освобождение на всички цивилни и да спре съпротивата ".

Шефът на съветското външно министерство също по този начин увери, че Русия не се пробва да смени властта в Украйна.

" Нашата цел не включва промяна на режима в Украйна. Това е американски специалитет. Правят го по целия свят ", сподели Лавров, обяснявайки, че Русия желае " да подсигурява сигурността на хората в Източна Украйна, тъй че да не бъдат застрашени посредством милитаризация или нацификация. " на тази страна и от територията на Украйна не е имало закани за сигурността на Руската федерация. "

Припомняме, че през днешния ден първите цивилни жители очевидно към този момент са изведени от промишления комплекс " Азовстал " в Мариупол. Новината се удостоверява както от Украйна, по този начин и от Русия, въпреки и версиите да се разминават.

По-рано денем украинският президент Володимир Зеленски заяви, че със съдействието на Организация на обединените нации и Международния комитет на Червения кръст към 100 цивилни са били евакуирани от завода " Азовстал " в Мариупол - те се насочат към Запорожие.

Руското министерство на защитата също направи изказване по отношение на евакуацията на цивилни жители от Мариупол - " с помощта на самодейността " на президента Путин от " Азовстал " са избавени 80 цивилни, в това число дами и деца, които са били държани от бойците в завода. Първоначалната информация бе за евакуирани от здания до завода, в следствие тя бе изменена.

По-рано Организация на обединените нации и Международният комитет на Червения кръст потвърдиха, че са взели участие в евакуацията на цивилни жители от Мариупол.

Евакуацията на цивилни жители от Мариупол, които не се намират в " Азовстал ", а в други елементи на града, беше отсрочена за на следващия ден, 2 май, стана по-късно ясно от известие на градския съвет. Отлагането е с оглед сигурност. Евакуацията стартира в 8:00 ч. наоколо до комерсиалния център Port City.

Мариупол беше най-горещата точка на войната до този миг и поради жестокото нахлуване още от първите дни на настъплението на съветските войски и поради извънредно тежката филантропична рецесия, която бе основана с блокадата на града. Той е без вода, електричество и известия от повече от един месец. От повече от един месец останалите локални управляващи в града приказват, че градът опустошен над 90%.
 Зеленски и Пелоси разискаха военната помощ и глобите против Русия
Зеленски и Пелоси разискаха военната помощ и глобите против Русия

Двамата са разговаряли 4 часа

Много европейски водачи пробваха още в първия месец да убедят съветския президент Владимир Путин за пропускане на филантропични коридори за евакуация на цивилни, само че допълнително случаи те биваха проваляни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР