Русия няма да постигне военна победа в Украйна, заяви висшият

...
Русия няма да постигне военна победа в Украйна, заяви висшият
Коментари Харесай

Майк Мили: Русия няма да постигне военна победа в Украйна

Русия няма да реализира военна победа в Украйна, съобщи висшият американски офицер военачалник Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете. Същевременно той предизвести, че е малко евентуално Киев да изтласка всички войски на Москва в скоро време, съобщи Агенция Франс Прес.

" Тази война във военно отношение няма да бъде извоювана от Русия. Просто няма. " - съобщи Мили пред публицисти след приключването на виртуална среща на десетки страни, които поддържат Украйна.

Първоначалните стратегически цели на Русия, в това число свалянето на държавното управление в Киев, " не са постижими по боен път, те няма да бъдат осъществени ", сподели Мили.

В същото време в Украйна има стотици хиляди съветски бойци, което прави задачата на Киев да си възвърне цялата територия малко евентуална " в близко бъдеще ", сподели той.

" Това значи, че боевете ще продължат, ще бъдат кървави, ще бъдат тежки. И в някакъв миг двете страни или ще договарят за споразумяване на въпроса, или ще стигнат до боен излаз. "

Съединените щати са отпред на напъните за интернационална поддръжка за Украйна, като бързо сътвориха коалиция в поддръжка на Киев след нахлуването на Русия през февруари 2022 година и координираха помощта от десетки страни.

Като цяло поддръжниците на Украйна са дали близо 65 милиарда $ помощ за сигурността на страната, съобщи американският министър на защитата Лойд Остин преди срещата през днешния ден. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР