Русия никога не си е поставяла задачата да изостави разчетите

...
Русия никога не си е поставяла задачата да изостави разчетите
Коментари Харесай

Путин съжалява, че САЩ унищожават долара като световна валута

Русия в никакъв случай не си е поставяла задачата да изостави плановете и разплащанията в долари, само че политиката на Съединени американски щати я принуждава да направи това, съобщи президентът Владимир Путин.

" Никога не сме си поставяли задачата да избягаме от $ като платежен инструмент. Но сме принудени да мислим по какъв начин да се защитим. Принудени сме да диверсифицираме разплащанията сред страните. " Това съобщи Путин през вчерашния ден по време на форума " Руската енергийна седмица ", представен от vestifinance.ru.

Съединени американски щати се пробват да употребяват $ като политическо оръжие. " Ние виждаме опити да използваме $ като политическо оръжие. Мисля, че това е още една огромна политическа неточност, тъй като доларът се радваше на доста огромно доверие по света. Това беше съвсем единствената универсална валута в света. По някаква причина Съединени американски щати започнаха да употребяват доларовите разчетни като инструмент на политиката битка, вкарват ограничавания за потреблението на $. Със личните си ръце започнаха да режат клона, на който седят и скоро ще паднат ", сподели още Путин.

Според интернационалните финансови организации валутните запаси на страните в доларово изражение се редуцират. " Доларът се свива като аварийна валута в доста страни, в това число и в съдружниците на Съединени американски щати. И плановете на международната търговия в долари понижават: бяха над 50 %, в този момент са 45 % ", добави съветският президент.

Санкциите на Съединени американски щати против други страни за ограничение на доларовите разплащания " подкопават доверието в $ ". " Наистина ли не е ясно? Те унищожават $ със личните си ръце ", сподели Путин.

Например страните от Евразийския стопански съюз минаха към планове в рубли, в този момент 72% от разплащанията в този съюз се правят в националната съветска валута, поксочи Путин.

Президентът изрази вяра, че " ръководещите кръгове на Съединените щати наложително би трябвало да премислят тази обстановка ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР