Русия не започна военните действия в Украйна, а се опитва

...
Русия не започна военните действия в Украйна, а се опитва
Коментари Харесай

Путин: Не Русия почна военните действия в Украйна, а националистите, като направиха държавен преврат

Русия не стартира военните дейности в Украйна, а се пробва да ги приключи, увери през днешния ден президентът Владимир Путин, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Искам да кажа това още веднъж: ние не започнахме никакви военни дейности, ние се опитваме да ги прекратим. Тези военни дейности бяха стартирани от националистите в Украйна и тези, които ги поддържаха през 2014 година, когато беше осъществен държавният прелом ", сподели Путин на среща с представители на съветския авиационен бранш.

" Всичко стартира по този начин, след което последваха събитията в Крим и Донбас ", означи той, визирайки анексията на южния украински полуостров от Русия и експлоадирането на спора с проруските сепаратисти в Донецка и Луганска област в Източна Украйна.

Путин уточни, че Киев от осем години води война, с цел да изтреби хората, които живеят в Донбас и се усещат кръвно свързани с Русия, съветската просвета и език. " Още какъв брой дълго можеше да се търпи това? ", попита той.

Путин изрази удовлетворение, че съветската стопанска система е устояла на разтърсванията, провокирани от наложените от Запада наказания, и напомни прогнозите, че тя даже ще записва тази година напредък.

" Отделни браншове у нас се сблъскаха с компликации – да, това беше неизбежно ", призна съветският президент. В същото време той увери, че успеваемостта, с която Русия се е противопоставила на основаните за нея закани в икономическата сфера, е била непредвидена за " страните от груповия Запад ".

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР