Русия не възнамерява да използва ядрено оръжие във връзка със

...
Русия не възнамерява да използва ядрено оръжие във връзка със
Коментари Харесай

Русия за пореден път: Няма да използваме ядрено оръжие в Украйна 



Русия не има намерение да употребява нуклеарно оръжие във връзка със обстановката в Украйна. Това съобщи първият заместник-постоянен представител на Руската федерация в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски в изявление за портала Maveric News, което беше излъчено в сряда.

" На първо място бих желал да кажа, че имаме нуклеарна теория. И тя гласи, че ние няма да сме първите, които ще употребяват нуклеарни оръжия, те могат да бъдат употребявани единствено в случай че има опасност за съществуването на Русия ", съобщи Полянски.

" Подчертавам, че не планираме да използваме нуклеарни оръжия в сегашната обстановка към Украйна ", продължи дипломатът, отбелязвайки, че " от военна позиция това няма смисъл ". " Но още веднъж зависи от степента на присъединяване на НАТО и от мащаба на опасността, пред която ще се изправи Русия ", сподели Полянски.

Според съветската нуклеарна теория (Основи на държавната политика на Руската федерация в региона на нуклеарното въздържане от 2020 г.), потреблението на нуклеарно оръжие от Русия е допустимо, в случай че врагът употребява този или други типове оръжия за всеобщо заличаване против Руската федерация и нейните съдружници.

Ако се получи достоверна информация за изстрелването на балистични ракети за нахлуване против Русия и нейните съдружници, въздействието на съперника върху обекти, нужни за ответни дейности на нуклеарните сили, както и при положение на експанзия против Руската федерация с потребление на стандартни оръжия, когато самото битие на страната е застрашено.

Не за първи път обаче Москва плаши враговете си с нуклеарно оръжие.

Продължаването на политиката на Запада за доставяне на Украйна с оръжия и недопускане на всякаква опция за договаряния с Русия заплашва с световна нуклеарна злополука. Това съобщи в неделя Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация.Позицията си той ив публикация, оповестена в " Известия ".

Mиналата седмица Медведев съобщи, че светът е на ръба на световен спор, в случай че Вашингтон желае провалянето на Москва. Русия ще се пази с всевъзможни средства, в това число с нуклеарно оръжие.

Предишния ден беше оповестено посланието на съветския президент Владимир Путин до Федералното заседание, в което той, наред с други неща, разгласи прекъсването на присъединяване на Русия в Договора за редуциране на стратегическите оръжия (СТАРТ).

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР