Русия не успява да постигне превъзходство в украинското въздушно пространство

...
Русия не успява да постигне превъзходство в украинското въздушно пространство
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия се проваля в постигането на превъзходство в небето над Украйна

Русия не съумява да реализира предимство в украинското въздушно пространство и е малко евентуално да го завоюва през идващите месеци. Тези изводи вършат специалисти на английското разузнаване, представено от УНИАН. 

Загубите на Русия от бойни самолети надалеч надвишават способността й да създава нови, съгласно английското министерство на защитата, базирайки се на данни от разузнаването. Освен това опцията на страната-агресор да възобнови бойната си авиация понижава времето, належащо за подготовка на боеспособно водачи.

От английското разузнаване обелязват също, че на 3 ноември главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни е декларирал, че Русия е изгубила два пъти повече самолети в Украйна, в сравнение с в съветско-афганистанската война. Това възлиза на 278 изгубени самолета в Украйна против 119 в Афганистан.

„ Въпреки че не сме в положение без значение да проверим тези числа, продължаващата липса на предимство на Русия в небето над Украйна евентуално се дължи на неприятното образование, загубата на опитни екипажи и покачвания риск от обезпечаване на непосредствена въздушна поддръжка в плътни зони за противовъздушна защита “, се споделя в изказването на английското външно министерство.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР