Русия не спазва договореното примирие в някои райони на Украйна

...
Русия не спазва договореното примирие в някои райони на Украйна
Коментари Харесай

Русия и Украйна с взаимни обвинения за провалената евакуация на цивилни

Русия не съблюдава контрактуваното помирение в някои региони на Украйна и това осуетява евакуацията на цивилни жители от градове, където се водят сражения, като Мариупол, съобщи съветникът на президента Зеленски Олексей Арестович, представен от Ройтерс.

По-рано управляващите на пристанищния град Мариупол оповестиха, че отсрочват евакуацията поради обстрел от съветска страна. Заместник кметът на града Сергей Орлов сподели пред Би Би Си, че Мариупол към момента е обстрелван, а има и известия, че покрай края на евакуационния маршрут се водят боеве.

„ Продължават да употребяват артилерия и ракети за обстрел на Мариупол и хората са доста уплашени. “

Властите приканиха жителите на Мариупол да се разпилян и да намерят места за леговище или в случай че могат да се върнат по домовете си. Градът с население към 450 хиляди души на Азовско море е обграден от съветски сили.

От своя страна Руското министерство на защитата съобщи, че никой не се е възползвал от двата филантропични коридора покрай Мариупол и Волноваха. Москва упрекна украински националисти, че не са разрешили на хората да се изтеглят.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че не е оптимист за договарянията за мир след гневните изказвания на украинския президент Володимир Зеленски. Според Лавров крайната цел на Зеленски е да провокира война сред Русия и НАТО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР