Русия не смята за легитимно решението за разширяване мандата на

...
Русия не смята за легитимно решението за разширяване мандата на
Коментари Харесай

Русия се разгневи на решение за ролята на ОЗХО по отношение на химическите оръжия

Русия не счита за законно решението за разширение мандата на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО). Това съобщи Александър Шулгин, непрекъснат представител на Руската федерация при ОЗХО в изявление за вестник " Известия ", съобщи БГНЕС.
" Считаме решението от 27-ми юни в Хага за нелегитимно… Ще заявим несъгласието си с това решение на идната сесия на изпълнителния съвет, както и по отношение на всичко, което се случва в ОЗХО ", твърди Шулгин.
Припомняме, че на 27 юни ОЗХО одобри решение, " адресиращо опасността от потребление на химически оръжия ". ОЗХО жигосах потреблението на химическо оръжие от страни и от частни субекти и даде съответни образци за такова потребление - в Ирак, в Сирия, в Малайзия, в Обединеното кралство, визирайки случаите с " Новичок ". В решението се споделя и, че когато има потребление на химическо оръжие, тези, които са го употребявали, както и тези, които са подтикнали потреблението му или са го финансирали, би трябвало да бъдат разпознати. 84 страни поддържаха решението, 24 се оповестиха срещу.
По думите на Шулгин, наредбите на Конвенцията за възбрана на химическото оръжие (КЗХО) не плануват изтъкване на отговорна страна. " В текста на КЗХО няма нито ред за изтъкване на отговорните за приложимост на химически оръжия. Нито ние, нито останалите страни, сме подписвали да участваме в някаква квазипрокурорска или квазиполицейска активност ".
Въпреки възраженията, които има към активността на ОЗХО, към този момент Русия не има намерение да напуща тази интернационална организация. Още повече след две седмици, на 25-ти юли, изтича мандата на настоящето управление и Москва се надява на изменение на курса, добавя Шулгин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР