Русия не се опитва да злоупотребява с приятелските отношения със

...
Русия не се опитва да злоупотребява с приятелските отношения със
Коментари Харесай

Руското външно министерство отрича обвиненията за злоупотреба в отношенията със Сърбия

Русия не се пробва да злоупотребява с другарските връзки със Сърбия, изказванията на формалните лица не дават мотив на никого да укорява Москва в противоположното. Това обявиха от съветското външно министерство, оповестява РИА Новости.

„ Оценките и изказванията на съветски публични лица не дават мотив и право на никого да ни укорява в клевети, в опити за „ корист “с обичайно другарските, почтени връзки със Сърбия, които непроменяемо се градят на равнопоставеност, почитание и взаимно съгласие “, се споделя в известието на съветското външно министерство.

По-рано вицепремиерът, министър на минното дело и енергетиката на Сърбия Зорана Михайлович сподели, че съветският външен министър Сергей Лавров „ злоупотребява с отхвърли на Белград да наложи наказания против Русия “ и сякаш го показва за поддръжката на Белград за специфична интервенция в Украйна, което в действителност не е този случай.

В края на юни остро отговори шефът на Министерство на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да призове сръбските управляващи да " изберат страна " на съветската спецоперация в Украйна.

„ Сърбия в своята история е била обект на голям брой опити за изнудване и ултиматуми. В последните две международни войни Германия слага ултиматуми, след които умират милиони сърби. И постоянно стоеше въпросът – на чия страна сме. Сърбия е на нейната страна, на най-хубавата страна на историята, нещо, с което хората на госпожа фон дер Лайен и множеството нации в Европейски Съюз не могат да се похвалят “, сподели Вулин.

Той напомни, че формален Белград почита интернационалното право по въпроса за териториалната целокупност на Украйна, само че не може да разбере за какво целостта на Сърбия за другите " не е реликва ".

„ Всеки ултиматум стартира с едно изискване и продължава с друго, по-късно с още едно и още едно. Просто би трябвало да се наложат наказания против Русия, единствено да признае по този начин нареченото Косово, единствено да се изостави Република Сръбска (в Босна и Херцеговина – бел.ред.).

Кой ни подсигурява, че от нас няма да се изисква просто да въоръжим Украйна и да станем част от спора, за който надълбоко съжаляваме и не желаеме да ставаме част от него. И когато осъществим всичко това, тогава може би през 2033 година ще се доближим до участието в Европейски Съюз “, сподели сръбският министър.

В същото време докторът на историческите науки, началник на Центъра за проучване на актуалната балканска рецесия към Института по славянознание на Руската академия на науките Елена Гускова в изявление за списание „ Международная жизнь “ сподели, че Европа от дълго време оказва огромен напън върху Сърбия.

" Започна през 2000-те години, когато държавното управление се смени, когато Слободан Милошевич беше задържан. Тогава Европа реши изцяло да отдели Сърбия от Русия, да унищожи всички граници на Балканите и да трансформира Сърбия в дребна страна, неспособна да води лична политика, само че не се получи, макар че Сърбия непрестанно поставяше условия, знаейки, че желае да влезе в Европейския съюз “, сподели специалистът.

„ Днес, през последните дни, Европа намерено декларира, че главните претенции към Сърбия са налагането на наказания против Русия и признаването на независимостта на Косово. За Сърбия е извънредно мъчно да направи това, приказваме за ръководещия хайлайф, който непрестанно лавираше сред две сили – Европа и Русия.

Сърбия не наложи наказания и няма да ги наложи, Сърбия не признава независимостта на Косово, а Сърбия в действителност желае да води самостоятелна външна политика, само че тази външна политика в този момент се управлява в Европа от Брюксел. Следователно Сърбия е в извънредно сложна обстановка, президентът Вучич се пробва доста да резервира своя боен и дипломатически неутралитет “, сподели Елена Гускова.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР