Русия не се нуждае от територията на цяла Украйна, нейната

...
Русия не се нуждае от територията на цяла Украйна, нейната
Коментари Харесай

За какво ни е Лвов?: Какво да прави Русия със Западна Украйна

Русия не се нуждае от територията на цяла Украйна, нейната задача е да я демилитаризира и денацифицира, съобщи американският политик демократ, претендент за губернатор на Кентъки Джефри Йънг.

Коментирайки думите на един от потребителите на обществената мрежа, който назова съветски освен някогашните територии на Украйна - Крим и Донбас, само че и останалата част от нея, Йънг се съгласи с първата и втората точка, само че изрази мнение, че Москва „ надали се нуждае от Западна Украйна, в това число Лвов ".

„ Мисля, че Русия желае демилитаризация, денацификация и неутралитет на Западна Украйна “, допусна той.

Той също по този начин счита, че Москва е заинтригувана военните на НАТО в никакъв случай да не бъдат ситуирани на тези земи.

„ Русия не се нуждае от нищо друго с изключение на от мир и равноправни връзки с всички субекти на интернационалните връзки “, уверен е Сергей Прокопенко, претендент на историческите науки, доцент от катедрата по международна история на Националния проучвателен университет „ БелГУ “.

- Специалната военна интервенция е нужна мярка. Силовото връщане на Русия на исторически територии се дължи на преобладаващите условия. Имаше неточности и неправилни калкулации.

" СП ": - Споровете за това какво да се прави с Западенщината се водят в експертната общественост доста преди 2014 година Някои имат вяра, че Червена Рус също е съветска земя, а някои, че това към този момент не е наша земя, не е наш народ, и дано поляците да ги вземат. Кой съгласно вас е прав в този спор?

— Цялата територия на Украйна е исторически обвързвана с съветската история. Руската страна има не по-малко права върху тези територии от всяка друга страна. Хората, които живеят в тези територии, са свързани с руснаците.

Манталитетът на жителите на Западна Украйна се е формирал в продължение на доста епохи. Хората бяха принудени да се приспособяват към постоянно изменящите се условия на тяхното битие и множеството биха приели завръщането на Русия. Част от популацията, най-активните и русофобски настроени, ще замине на запад. Ако Полша се опита да завземе тези територии със мощ, руско-полската война не може да бъде избегната.

" СП ": - Как съгласно вас се промени обстановката с началото на СВО? И промени ли се?

- От 1991 година в цяла Украйна се култивира ненавист към всичко съветско. Западните региони на страната бяха основните проводници на русофобията като национална концепция, изтокът и югът се съпротивляваха както могат.

Привържениците на националистическата концепция, подкрепени от задгранични грантове и с тяхната осведомителна поддръжка, съумяха да извърнат хода на събитията в Централна Украйна и в източната част на страната.

Единственото място, където всичките им опити бяха напразни, е Крим. Следователно в действителност нищо не се е трансформирало от началото на СВО. Разбира се, началото на военните дейности шокира украинците, само че времето минава и всичко си идва на мястото. Тези, които мразеха Русия, не престават да ненавиждат.

Тези, които се съмняваха, може би най-сетне взеха решение на чия страна са. Тези, които бяха проруски, в по-голямата си част резервираха отношението си. Последните към този момент избират да мълчат и да се откриват единствено когато са от съветска страна.

„ Плачът на Ярославна “ за братските връзки на съветския и украинския народ считам за несвоевременен и прекомерно мощен. Времето ще сложи всичко на мястото си.

" СП ": - Ако имаме потребност от денацификация на Западна Украйна, тогава по какъв начин би трябвало да наподобява тя? И допустимо ли е въобще да се денацифицира люлката на бандеровщината?

- Западна Украйна при всички случаи ще бъде денацифицирана. Русия ще го направи или Полша ще го направи. В същото време бих посъветвал бандеровците да изберат съветския вид, той ще бъде по-хуманен. Денацификацията ще се прави дълго време като част от общоприетата активност на специфичните служби и органи.

" СП ": - Според Йънг, Москва е заинтригувана от обстоятелството военният личен състав на НАТО в никакъв случай да не бъде ситуиран на тези земи.

- Всички украински елити избраха да построяват връзки с Русия посредством шантаж и закани. От какво да се оплакват в този момент? Въпросът е единствено къде ще минава западната ни граница.

Не всички специалисти обаче са на едно мнение.

Според политическия наблюдаващ Сергей Веселовски на Русия не е нужна територията на някогашната Украинска ССР, а неналичието на " хемороиди в ректума ".

- А " незалежната " Украйна са нашите кървави, прогресиращи хемороиди.

Земите, които след 1939 година станаха част от Съюз на съветските социалистически републики, не можаха да се интегрират, останаха непознато, враждебно тяло за нас. Връщането им е наказване както за западенците, по този начин и за поляците: дано се изядат един различен.

Денацификацията на Западна Украйна е кардинално невъзможна. Пещерният шовинизъм и животинската русофобия е категоричен инстинкт, гръбнак, гръбнак на западноукраинеца. СВО утежни и нажежи обстановката, а пролятата кръв единствено разшири „ братската цепнатина “ в дълбока пропаст.

Според мен Галиция, с цел да не съставлява опасност за Русия, може да бъде дадена под полския протекторат при цялостното й демилитаризиране. А поляците ще се оправят сполучливо с нейната денацификация и без нас.

Западна Украйна, със своите аграрно-емигрантски служащи душевен и социално-икономически, е антагонист на индустриалния Югоизток “, отбелязва Александър Дмитриевски, историк, журналист, непрекъснат специалист на Изборския клуб.

Затова се възприема като нещо непознато за нас.

" СП ": - Днес още веднъж се актуализира полемиката дали имаме потребност от Западна Украйна по принцип и какво би трябвало да се смята за Западна Украйна...

- Лично моето мнение - дано да влязат дружно с техния Киев в Жечпосполита, която са избрали и която им е толкоз близка. Фокусираме се върху земите, които в миналото сме придобили, само че дано дадем воля на тези, които не са ни избрали.

" СП ": - Тоест, вие не вярвате във опцията за сполучлива денацификация на този район?

- Знаете ли, дано не пречим на тези, които избраха гибелта. Ние няма да можем да ги спасим, само че те ще ни завлекат със себе си в адския огън.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР