Русия не приема тавана на цените на руски петрол, които

...
Русия не приема тавана на цените на руски петрол, които
Коментари Харесай

Песков: Москва няма да приеме тавана на цените на петрола

Русия не приема тавана на цените на съветски нефт, които беше утвърден от страните от Европейски Съюз, Г-7 и Австралия, предадоха ТАСС и " Известия ", а " Ройтерс " ги цитира.

" Сега проучваме. Ние няма да приемем този таван, а по какъв начин ще бъде проведена работата след разбора, който ще създадем, ще съобщим ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той сподели още, че Русия се е готвила за такова решение.

" Установените от Съединени американски щати и техните сътрудници тавани на цената на съветския петрол на процедура значат преустановяване на базовите правила на действие на свободните пазари, което води до по-голяма неустановеност и по-високи цени за потребителите ", се споделя в публикувания по-рано коментар на съветското посолство в Съединени американски щати, представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Русия съобщи, че ще продължи да намира купувачи за своя петрол, макар " рисковия ", по думите ѝ, опит на западните държавни управления да вкарат таван на цените на суровината, която тя изнася по море. Тя към този момент разгласи, че няма да продава нефт на страни, наложили таван на цената.

В петък страните от Европейския съюз съгласуваха таван на цените на съветския петрол, превозен по море, на равнищата от 60 $ за барел.

Договореността сред G7 и Австралия за пределната цена пък ще влезе в действие от 5 декември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР