Русия не преследва крайни срокове в специалната военна операция (ССО)

...
Русия не преследва крайни срокове в специалната военна операция (ССО)
Коментари Харесай

Патрушев: Русия не преследва крайни срокове в специалната операция в Украйна

Русия не преследва крайни периоди в специфичната военна интервенция (ССО) за отбрана на Донбас - нацизмът би трябвало да бъде изкоренен на 100%, в противоположен случай той ще надигне глава след няколко години в още по-уродлива форма, съобщи секретарят на съветския Съвет за сигурност (СБ) Николай Патрушев в изявление за " Аргументи и обстоятелства ".

Говорейки за това какво Русия схваща под денацификация, секретарят на Съвета за сигурност уточни, че " всичко излиза наяве, в случай че си спомним историята ". Той цитира Потсдамската конференция, по време на която Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати и Англия подписват съглашение за премахване на немския милитаризъм и нацизъм. " Под денацификация се разбираха редица ограничения. Освен че санкционират нацистките нарушители, законите на Третия райх, узаконяващи дискриминирането въз основа на раса, народност, език, вяра и политически възгледи, са анулирани. Нацистките и милитаристичните доктрини бяха отстранени от учебното обучение ", изброява Патрушев.

" Нашата страна си е поставяла такива цели през 1945 година, слагаме си същите цели и в този момент - да освободим Украйна от неонацизма ", заключи той, като означи, че тогава на страната на Съюз на съветските социалистически републики са били Англия и Съединени американски щати, само че през днешния ден тези страни " са заели друга позиция, подкрепяйки нацизма и действайки нападателно против множеството страни по света ".

Патрушев разяснява и подозренията на Запада за съществуването на неонацисти в Украйна. " Вероятно западняците няма да смъкват розовите си очила, до момента в който украинските младежи не стартират да буйстват по улиците им ", сподели той. Според секретаря на Службата за сигурност на Русия това може да се случи освен в Европа. Той напомня неотдавнашния случай на всеобща пукотевица в Бъфало. " Бих желал да попитам американците каква е разликата сред един неонацист, който стреля по хора в супермаркет, и бойците от " Азов ", които всеки ден от годината унижават и унищожават мирното население на Донбас ", сподели Патрушев.

Всички цели, сложени от съветския президент Владимир Путин по време на ПСВ за отбрана на Донбас, ще бъдат изпълнени, съобщи Патрушев.

" Всички цели, сложени от съветския президент, ще бъдат изпълнени. Не може да бъде иначе, защото истината, в това число историческата, е на наша страна ", отговори той, когато го попитаха по какъв начин прави оценка възможностите за сполучливо привършване на специфичната интервенция.

В тази връзка той напомни думите на военачалник Михаил Скобелев, че единствено Русия може да си разреши лукса да води война от съчувствие. " Състрадание, правдивост, достолепие - това са мощни сплотяващи хрумвания, които постоянно сме поставяли и ще слагаме на напред във времето ", добави секретарят на Съвета за сигурност.

Патрушев също по този начин акцентира, че " ориста на Украйна ще бъде избрана от хората, живеещи на нейната територия ". Той посочи, че Русия " в никакъв случай не се е разпореждала със орисите на суверенни сили ", а в противен случай - пособия е на разнообразни страни да отстояват своята държавност. " Ние също по този начин подкрепихме Съединени американски щати по време на Гражданската война. Франция беше подпомагана на няколко пъти. На Виенския конгрес през 1815 година не позволихме тя да бъде унизена, а през Първата международна война два пъти спасихме Париж. Именно Съюз на съветските социалистически републики попречи на британците и американците през 1945 година да разчленят Германия на голям брой страни. Добре известна е решаващата роля на Москва за обединяването на Германия, на което най-вече се опълчват французите и британците. Русия играе не по-малко значима роля в историята на полската държавност ", изброява Патрушев.

" В същото време през днешния ден Западът по всевъзможен метод се пробва да затъмни приноса на нашата страна за запазването на други страни ", заключи той.

Източник " Гласове "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР