Русия не е в състояние да установи превъзходство във въздуха

...
Русия не е в състояние да установи превъзходство във въздуха
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия не може да установи превъзходство във въздуха

Р усия не е в положение да откри предимство във въздуха и това продължава да подкопава нейните ежедневни интервенции на украинския фронт, гласи отчет на английското разузнаване.

В него се твърди, че украинските въоръжени сили са свалили три съветски бойни самолета Су-34 на юг в миг, когато вражеската тактическа авиация е изиграла основна роля. Противникът интензивно употребява бойци за офанзива на украинския плацдарм на левия бряг на Днепър в Херсонска област.

Въпреки това след мощен удар по авиацията Русия съвсем изцяло спря пилотирани интервенции на юг до края на декември 2023 година Според британците неналичието на въздушна поддръжка може да докара до неуспех на опита на 18-та общовойскова войска на Русия да превземе територията, освободена от украинските въоръжени сили.

" През последните дни Русия още веднъж ускори тактическите въздушни удари към плацдарма, само че на по-ниско равнище, в сравнение с преди свалянето на самолетите. Това в допълнение показва, че неуспехът на Русия да откри въздушно предимство в ранните стадии на руско-украинската война продължава да подкопава ежедневните им интервенции ", добавя английското министерство на защитата. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР