Русия не е в състояние да изплати лихвите по няколко

...
Русия не е в състояние да изплати лихвите по няколко
Коментари Харесай

Заради санкциите Русия не може да плати $29 милиарда на чужди инвеститори

Русия не е в положение да изплати лихвите по няколко дълга към непознатите вложители в размер на 29 милиарда $, заяви висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

Това е доста сериозна последица единствено за 4 дни след налагането на наказания поради войната в Украйна, посочи той след следващия ексклузивен Съвет „ Външни работи “ в Брюксел.

Този път нови ограничаващи ограничения не бяха признати, а единствено разисквани. Те са изпратени на специалисти за разбор и могат да бъдат утвърдени до няколко дни.

Неплатежоспособността, за която загатна Борел, е вследствие на блокирането на запасите на Централната банка на Русия. Важо е също да бъдат прилагани към този момент утвърдените и влезнали в действие ограничения.

Целта на Европейски Съюз не е да сменя режима в Русия, отговори Борел а журналистически въпрос. Санкциите не целят да провокират това, а са провокирани от войната.

Целта е да бъде отслабена съветската стопанска система, тя да усети поледиците и по този начин да бъде засилена позицията на украинците в идните договаряния.

„ Не би трябвало да позволим на съветските олигарси да избягат от резултата глобите и да укриват налози. Това е добра опция да се борим против олигархията и укриването на налози, тъй като двете вървят дружно. Трябва да ги локализираме и да конфискунваме активите “, сподели посланик номер 1 на Европейски Съюз.

Европейски Съюз приканва за филантропичен кулоар в Украйна, сподели европейски посланик номер 1. Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) не може да влезе в страната. Необходим е зелен кулоар за него, с цел да може той да помогне на украинския народ - деца, татковци, майки с храна, със артикули от първа нужда.

Руският президент Владимир Путин би трябвало да позволи този филантропичен кулоар.

Същевременно Европейски Съюз се е заел да обезпечи достъп до своята територия на всеки, бягащ от войната в Украйна. Страните членки са изтъкнали нуждата от спомагателна поддръжка за тези от тях, ситуирани на първа линия. Те поискали от Европейската комисия да активизира запаси от бюджета на Европейски Съюз. 4 страни от Съюза граничат с Украйна - Полша, Словакия, Унгария и Румъния.

„ Путин се опита да ни раздели, само че реализира тъкмо противоположното. По-обединени сме от всеки път, Русия е напълно изолирана от интернационалната общественост, както сподели гласуването в Общото заседание на Организация на обединените нации “, заключи Жозеп Борел.

Руският народ не би трябвало да страда от глобите, само че задачата е да бъде отслабена военната машина на Кремъл. И неизбежно ще бъдат наранени хора отвън кръга към Путин. Ще пострадат и елементарни хора.
Блинкен предизвести за отваряне на Кутията на Пандораhttps://www.clubz.bg/uploads/2022/03/урсула-блинкън 0403_cr.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " /> Урсула фон дер Лайен посрещна Антъни Блинкън в Европейската комисия. Снимка Европейска комисия
Съединени американски щати и Европейски Съюз не могат да позволен правилата, основани след двете международни войни, да бъдат унищожени, в т. ч. и правото на една страна да избере в коя групова система за сигурност. Това сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен на среща с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Ако допуснем тези правила да бъдат нарушени безнаказано, отваряме Кутията на Пандора във всяко кътче на света и всичко това ще се случва още веднъж и още веднъж. Мирът и сигурността с всичките им дефицити, които познаваме през последните години, само че въпреки всичко открити, ще изчезнат. Залозите в тази ситуация са извънредно действителни и те засягат действителни човешки същества “, сподели той.

Блинкен също взе участие в Съвет „ Външни работи “. Преди това той взе участие в среща на външните министри от страните членки на НАТО. Според Фон дер Лайен Европейски Съюз е приел извънредно сурови наказания, които към този момент се отразяват на съветската стопанска система. Съюзът е подготвен да одобри още, в случай че Путин не спре военните дейности.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР