Русия не е съгласна с позицията на Турция, че конфликтът

...
Русия не е съгласна с позицията на Турция, че конфликтът
Коментари Харесай

Русия не е съгласна с Турция за военно решение на конфликта в Нагорни Карабах

Русия не е съгласна с позицията на Турция, че спорът в Нагорни Карабах може да се реши с военни средства, съобщи през днешния ден съветският министър на външните работи Сергей Лавров, представен от Ройтерс.

" Не сме съгласни с изразената от Турция позиция, която беше неколкократно изразена и от президента (на Азербайджан Илхам) Алиев. Не е загадка, че не можем да се съгласим с изказване, че военно решение на спора е възможно ", сподели Лавров в изявление.

Той не изключи опцията Русия да изпрати военни наблюдаващи според механизъм за надзор на примирието в Нагорни Карабах, само че посочи, че Армения и Азербайджан би трябвало да решат това.

Политическо решение на спора в Нагорни Карабах остава допустимо и предложенията на съпредседателите на Минската група към ОССЕ остават на масата - поетапно евакуиране от регионите към Нагорни Карабах и надеждна връзка сред Армения и Нагорни Карабах до установяване на окончателния статут на региона, сподели Лавров.

Същевременно съветският министър на защитата Сергей Шойгу прикани сътрудниците си от Армения и Азербайджан Давид Тоноян и Закир Хасанов да извършват напълно уговорките си по съглашението за Нагорни Карабах, реализирано в Москва на 10 октомври.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР