Русия назначи нов командир на военните действия в Украйна, след

...
Русия назначи нов командир на военните действия в Украйна, след
Коментари Харесай

Кой е Касапинът от Сирия, на когото Путин възложи да изравни Източна Украйна със земята

Русия назначи нов пълководец на военните дейности в Украйна, откакто записва обилни загуби от началото на спора. Става дума за ген. Александър Дворников, считан за един от най-опитните висши офицери в редиците на съветската войска.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4036
По информация на американското разузнаване точно 60-годишният Дворников е виновен за едни от най-тежките изстъпления, осъществени в Сирия против цивилното население, откъдето получава и прякора си Касапинът от Сирия.

Александър Владимирович Дворников е роден през 1961 година и стартира своето развиване във войските на Съюз на съветските социалистически републики. Ръководи военните дейности в Сирия сред 2015 и 2016 година против джихадистите и бунтовниците. По време на офанзивите са бомбардирани зони, в които се знае, че са били обитаеми най-вече с цивилни жители, изключително в град Алепо.

Заради дейностите си в Сирия той получава названието Герой на Руската Федерация през 2020 година, а президентът Путин го покачва в сан военачалник.

През месеците, в които ген. Дворников управлява съветската акция, се счита, че е имало съвсем 10 000 бомбардировки, най-много в Алепо, Хомс и други дребни градчета. По този метод бива сломена съпротивата на локалното население, а доста базисни инфраструктури, лечебни заведения и водоизточници са унищожени.

Страховете ми са, че Дворников е получил разпореждане, че в случай че не успее да завземе Източна Украйна, то най-малко да я трансформира в Алепо, само че в доста по-големи мащаби, разяснява за вестник Телеграф Хари Кацианис, боен анализатор от Съединени американски щати.

,,Дворников е прочут като безсърдечен пълководец и ще приложи тактиките от Сирия в Украйна``, счита различен боен анализатор от Москва, поискал анонимност.

Този военачалник ще бъде един от тези, които ще бъдат виновни за закононарушенията и ужасите, които прави Русия против мирното население на Украйна, уточни в изявление за CNN съветникът по национална сигурност в Белия дом Джейк Съливан по адрес на Дворников.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР