Русия наруши всички международни норми и унищожава международната архитектура за

...
Русия наруши всички международни норми и унищожава международната архитектура за
Коментари Харесай

Тагарев пред Киев Индипендънт: Президентът Румен Радев е прорус...

Русия „ наруши всички интернационалните правила " и „ унищожава интернационалната архитектура за сигурност ", казa още той.

 

„ Първо, това е моралното обвързване да помогнем на жертвата на експанзия. Но също по този начин е в наш стратегически интерес Украйна да удържи съветската експанзия и да успее да възвърне своя суверенитет и териториална целокупност. Това е основно за стабилността в Европа – изключително за Източна Европа и Черноморския район ", добави министърът на защитата.

 

" Ще бъде мъчно да се разграничим от Русия, чиято агитация е авторитетна в българската политика и измежду обществото. Сегашният президент Румен Радев е проруски надъхан ", добави Тагарев. Военният министър означи, че има политици, които се опълчват на даването на оръжие на Украйна, потвърждавайки, че се пробват да реализират мир по-бързо, макар че този мотив e неплатежоспособен. " Наративът на Кремъл се приема много благосклонно от забележителна част от популацията, само че това се трансформира. Все повече българи поддържат Украйна ", сподели още Тагарев.

 

Българският министър на защитата съобщи, че изявленията на президента Радев няма да повлияят на поддръжката от страна на България, която е парламентарна република.

 

„ Всичко е в нашите ръце – на кабинета, а в този момент кабинетът се разграничава доста от позицията на президента ", сподели Тагарев и добави, че държавното управление „ в действителност " не разисква с президента Радев военната помощ, която изпраща на Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР