Русия напредва“ в Украйна като увеличава въздушните си удари срещу

...
Русия напредва“ в Украйна като увеличава въздушните си удари срещу
Коментари Харесай

Зеленски: Русия бележи прогрес на фронта заради слабостта на Запада

Русия „ напредва “ в Украйна като усилва въздушните си удари против град Харков и покрайнините му в североизточната част на страната, написа украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в обществената платформа Х, представен от Франс прес и Ройтерс.

Той упрекна „ слабостта “ на Запада за загубите, които търпи Киев, като означи, че те се дължат на дефицит на средства за противовъздушна защита, както и на дарба да унищожават съветските ракетни установки.

По думите му минимум петима души са били убити при днешните офанзиви в региона.

Руските терористи печелят преимущество заради обстоятелството, че Украйна няма задоволителна противовъздушна отбрана. Тази уязвимост не е наша, а на света, който не се осмелява да се отнася към терористите по този начин, както те заслужават, добави той.

В същото време украинската държавна железопътна компания „ Укрзализниция “ сподели, че някои от оборудванията ѝ са унищожени от съветските въздушни удари. От компанията написаха в канала си в Телеграм, че шестима техни чиновници са били ранени при нахлуване против цивилна железопътна инфраструктура.

Междувременно броят на убитите при съветските въздушни удари в Харковска област набъбна до седем. Ранени са 16 души, заяви ръководителят на районната военна администрация Олег Синегубов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР