Русия нанесе в час пик тази сутрин ракетни удари по

...
Русия нанесе в час пик тази сутрин ракетни удари по
Коментари Харесай

Русия нанесе ракетни удари срещу Киев и други украински градове

Русия нанесе в час пик тази заран ракетни удари по Киев и други украински градове, оповестиха украински представители, като паднали парчета от свалени ракети и дронове са прекъснали електричеството в част от украинската столица, съобщи Ройтерс.

Украинската войска заяви, че Русия е изстреляла тази заран 44 ракети и 20 дрона против Украйна, показва Франс прес. Украинската противовъздушна защита е свалила 29 ракети и 15 дрона от изстреляните от Русия тази заран, заяви в " Телеграм " главнокомандващият украинската войска Валерий Залужни.

Няколко талази от детонации раздрусаха Киев по време на офанзивата, която е първата за този месец, а системите за Противовъздушна отбрана са били задействани за отбиване на нападението, заяви в приложението “Телеграм ” кметът на украинската столица Виталий Кличко.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че при офанзивата против Киев са били убити двама души.

Около 6 ч. сутринта в цяла Украйна беше оповестена въздушна паника. Военновъздушни сили на Украйна предизвестиха в “Телеграм ” за риск от съветски ракетни удари. Първите гърмежи в Киев бяха чути малко преди 7 ч. тази заран.

Най-голямата украинска частна енергийна компания ДТЕК заяви, че част от Днепровски регион в столицата е останал без електричество. Кличко сподели, че паднали парчета са развалили електропроводи.

Олег Синегубов, губернатор на североизточната Харковска област в Украйна, заяви, че съветски ракети са поразили инфраструктурни обекти в град Харков.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР