Русия нанесе нови удари в Украйна. Властите в Чернигов съобщиха

...
Русия нанесе нови удари в Украйна. Властите в Чернигов съобщиха
Коментари Харесай

Русия удари Чернигов, докато Зеленски е в Швеция

Русия нанесе нови удари в Украйна. Властите в Чернигов оповестиха за починали и ранени, измежду които и деца, при ракетна офанзива в центъра на града. Нанесени са вреди на университет и спектакъл. Атаката е станала в миг, в който хората се отправяли към локална черква за набожен празник. 

По-рано от Украйна оповестиха и за друго нахлуване, при което свалили ирански дронове " Шахед ". В Киев е ударена постройка на министерството на вътрешните работи. 

Украинският президент заяви за офанзивите от Швеция, където дойде за срещи с премиера Улф Кристершон и кралското семейство. Преди дни страната, която също като Украйна чака участие в НАТО, утвърди нов пакет военна помощ за Киев за над 300 млн. $.

След диалог със Зеленски шведският министър председател съобщи, че поддържа европейската интеграция на Украйна. И добави, че страната му е отпуснала над 2 милиарда евро, в това число под формата на танкове Leopard. А Зеленски напомни, че страната му не разполага с съвременни изтребители.

 
Всъщност шведският " Грипен " е гордостта на страната ви. Вярвам, че министър председателят може да показа тази горделивост с Украйна. Ние също бихме се гордели. Работим по въпроса.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

По-рано от Москва обявиха, че са унищожили украинска ракета над анексирания Крим, както и че от Украйна атакували с дрон военно летище в Новгородска област. Твърди се и за свалени безпилотни апарати в Белгород и покрай съветската столица.

За ударите беше обявено на фона на визитата на Владимир Путин в Ростов на Дон. Там съветският президент е разговарял с Валерий Герасимов, който управлява така наречен " специфична военна интервенция " и беше подложен на критика от Евгений Пригожин, в това число при похода на " Вагнер " към Москва. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР