Русия нанесе нова вълна от ракетни удари по Украйна сутринта

...
Русия нанесе нова вълна от ракетни удари по Украйна сутринта
Коментари Харесай

Русия нанася нова вълна ракетни атаки. Киев и Одеса са засегнати

Русия нанесе нова вълна от ракетни удари по Украйна сутринта в четвъртък, часове след нощна офанзива с дрон. Украинските управляващи оповестяват за минимум един умрял.

Новината идва ден откакто Германия и Съединени американски щати дадоха обещание да дават на Киев съвременни бойни танкове, а Киев прикани западните си съдружници за ракети с отдалечен обхват и военни самолети за усилване на противовъздушната защита на страната.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че един човек е умрял, а други двама са ранени при удара по столицата и прикани жителите да останат в убежищата. " В резултат на ракета, попаднала в нежилищна постройка в регион Холосиев, имаме информация за един умрял и двама ранени. Ранените са настанени в болница ", сподели той.

Ръководителят на военната администрация на Киев Сергей Попко сподели, че повече от дузина ракети са унищожени над столицата от противовъздушната защита.

" Противникът изстреля повече от 15 крилати ракети по посока на Киев. Благодарение на отличната работа на противовъздушната защита всички въздушни цели бяха свалени ", сподели той. Андрий Ермак, началник на администрацията на президента на Украйна, написа в Телеграм, че " първите съветски ракети към този момент са свалени ", без да прецизира къде.

Две енергийни уреди са били изумени от съветски ракети в южната част на Одеса , оповестиха локалните управляващи.

" Вече има информация за нанесени вреди на два обекта от сериозната енергийна инфраструктура в Одеса. Няма потърпевши. Силите за противовъздушна защита работят над Одеска област ", написа в обществените мрежи ръководителят на военната администрация на региона Юрий Крук.

Централният район Виница също е бил обект на съветски ракети, заяви ръководителят на регионалната военна администрация Сергей Борзов, като добави, че няма потърпевши.

По-рано Генералният щаб на украинската войска заяви, че военните сили на Украйна са унищожили 24 безпилотни самолета, в това число 15 над Киев, които Русия е изстреляла при нощни офанзиви.

Според ежедневния отчет на Генералния щаб от четвъртък съветската войска продължава да оказва напън на изток, основно в Бахмут и Авдиевка в Донецка област и Червопопиевка в Луганск

" Въпреки че понесе многочислени загуби, съперникът не спря настъпателните си дейности ", заяви Генералният щаб, като добави, че украинските бранители са отблъснали офанзиви и в Лиман, Купянск, Запорожие и Херсон.

По-рано в сряда стана ясно, че Русия " ускорява " офанзивата си край Бахмут, където е разположила " великолепен брой бойци и оръжия ".

На 25 януари украинските публични лица също по този начин оповестиха, че са изгубили от съветските сили солодобивния град Соледар в Донецка област.
Доставките на танкове са планувани до няколко месеца, като се чака нова съветска атака напролет.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР