Русия намери решение как да транспортира големи количества от на

...
Русия намери решение как да транспортира големи количества от на
Коментари Харесай

Русия намери решение как да транспортира и доставя масово ваксината Спутик V

Русия откри решение по какъв начин да транспортира огромни количества от на огромни дистанции. Разработчиците са се насочили към развой, употребяват при производството на галактическите храни, оповестява Reuters.
Става дума за така наречен или развой на дехидратация, който всекидневно употребен за съхраняването на разваляващи се артикули или за пакетирането им във тип комфортен за превозване. Лиофилизацията работи на правилото на замразяването на продукта и след това понижаване на налягането в околната среда, тъй че съдържимата замръзнала вода в продукта да сублимира непосредствено от твърдо в газообразно положение. Лиофилизацията се ползва в хранително-вкусовата индустрия ( изключително за подготвяне на галактическа храна ), дентална медицина (за тъканно възстановителни материали), фармацевтиката (например в производството на ваксини), биотехнологиите, криобиологията и други.
 Johnson & Johnson изследва изгодите от втора доза на имунизацията си във Англия JohnsonJohnson изследва изгодите от втора доза на имунизацията си във Англия
JohnsonJohnson стартира клинични тествания на ваксина против COVID-19 с две дози. Те ще вървят редом с изследванията на вид...
Русия чака да създаде основно такива дози на имунизацията Спутник V до пролетта, сподели върховен чиновник пред организацията, премахвайки по този метод нуждата от превоз при свръхниски температури. Това е част от амбициозния проект на Кремъл за всеобща имунизация на популацията. 
Разработчиците на ваксини в международен мащаб се пробват да измислят по какъв начин да транспортират и съхраняват флаконите си, някои от които би трябвало да се съхраняват в профилирани фризери при извънредно ниски температури. Това предизвикателство пред логистиката на която и да е ваксина влезе в полезрението на обществото откакто от BioNTech и Pfizer оповестиха, че тяхната разработка би трябвало да бъде изпратена и съхранявана при минус 70 градуса по Целзий - предизвикателство даже за най-модерните лечебни заведения в Съединени американски щати.
Заради тази трудност и по-бедите страни отпадат от конкуренцията при закупуването от избавителните дози.
Транспортът е неотложен въпрос за Русия, която има доста отдалечени обитаеми места и към този момент е почнала да разпростира стратегия за всеобща ваксинация  на медицинските служащи на първа линия в цялата страна, макар че тестванията на Спутник V върху хора към момента не са приключили.
Независимо дали са превозени с камиони през Сибир или прелетени до далечните краища на Арктика, флаконите на течната съветска ваксина би трябвало да се съхраняват при минус 18 градуса по Целзий или по-ниска температура , съгласно Института Гамалея, създал имунизацията.
 Ваксината на Санофи против COVID-19 може да се съхранява в елементарен ледник Ваксината на " Санофи " против COVID-19 може да се съхранява в елементарен ледник
Коронавирусната ваксина, създадена от „ Sanofi ”, няма да се нуждае от супер изстудяване и за съхренението й ще е задоволителен...
В момента обаче в Русия се тества и вид на Спутник V, след лиофилизация, при който течната ваксина е суха, бяла маса, която може да се съхранява при естествени температури в хладилника от 2 до 8 градуса по Целзий (35,6-46,4 ° F). След това се разрежда преди инжектиране.
До момента Русия не е разкривала какъв брой дози лиофилизирана ваксина възнамерява да създаде. Но Кирил Дмитриев, началник на Руския фонд за директни вложения (RDIF), който поддържа и пуска на пазара имунизацията, съобщи пред Reuters, че скоро това ще бъде главният фокус.
" Очакваме, че почти от февруари ще преминем главно към лиофилизирана форма ", сподели той. „ Голяма част от дозите, в случай че не и болшинството, ще бъдат особено под тази форма. "
" Проведохме опити, които удостоверяват, че имунният отговор към лиофилизираната форма е същият като на общоприетата форма на имунизацията. ", сподели той.

Междинните резултати за имунизацията в течна форма демонстрираха, че изстрелът е 92% ефикасен.
 Руската Covid ваксина Спутник V има 92% успеваемост Руската Covid ваксина " Спутник V " има 92% успеваемост
Руският фонд за директни вложения (РФДИ) съобщи в сряда, че претендент имунизацията против Covid-19 " Спутник V ", създадена от Федералния и...
Водещият академик от института " Гамалея " Александър Гинцбург съобщи в изявление за осведомителната организация по-рано тази година, че този способ не е бил предпочетен първоначално, тъй като е по-скъп и лишава повече време.
Сега Дмитриев декларира, че процесът не е доста по-скъп и че главното ограничаване е времето, належащо за придобиване на в допълнение съоръжение.
Русия възнамерява да създаде към 2 милиона дози Спутник V тази година, като до пролетта желае да доближи до 15 милиона дози на месец.
Договори, видени от Reuters в държавния тръжен указател, демонстрират, че Институтът „ Гамалея “ е поръчал материали от лабораторния снабдител Dia-M да се употребяват за пакетиране на 2,9 милиона дози от имунизацията в течна форма и 720 000 дози лиофилизирани. Поръчката би трябвало да бъде изпълнена до 21 декември.
Министерството на здравеопазването, което управлява института " Гамалея ", не разяснява договорите. Dia-M също не отговори на искане за коментар от страна на организацията.
 Колко ще коства имунизацията на Pfizer, оказа се и сложна за преместване Колко ще коства имунизацията на Pfizer, оказа се и сложна за преместване
Колко ще коства имунизацията на Pfizer и по какъв начин ще се транспортира до обособените страни? Въпроси, на които към този момент се намира отговор, поради фи...
Лиофилното сушене, в случай че се ползва необятно, може да даде преимущество на Русия на някои пазари за експорт. Здравният секретар на бразилския щат Баия сподели пред Reuters, че е изключил закупуването на имунизацията, създадена от Pfizer и BioNTech, защото те изискват ултра студени фризери за превозване. Щатът подписа контракт с Русия за 50 милиона дози Спутинк V през септември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР