Русия наложи санкции за забрана за влизане на японския премиер

...
Русия наложи санкции за забрана за влизане на японския премиер
Коментари Харесай

Русия забрани влизането на японския премиер и 62 официални лица

Русия наложи наказания за възбрана за влизане на японския министър председател Фумио Кишида и 62 други японски жители. Това се споделя в изказване на съветското външно министерство, оповестява

" Администрацията на Фумио Кишида започва невиждана антируска акция, позволява неприемлива изразителност против Руската федерация, в това число клюки и директни закани ", се споделя в изказването. Дипломатическото ведомство означи, че Токио подхваща на практика стъпки, ориентирани към " раздробяване на добросъседските връзки ", което нанася вреди на стопанската система и интернационалния авторитет на Русия.

Руското външно министерство уточни, че като се вземе поради тази линия на Токио и персоналните наказания, наложени от японското държавно управление против руснаци, в това число висшето управление на страната, е взето решение за трайна възбрана на 63 японски жители да влизат в Руската федерация, в това число Кишида, генералният секретар на кабинета на министрите Хирокадзу Мацуно, външният министър Йошимаса Хаяши, министърът на защитата Нобуо Киши и някои други високопоставени представители. Пълният лист е наличен на уеб страницата на съветското външно министерство.

Япония преди този момент одобри няколко пакета от ограничавания против Русия поради обстановката към Украйна. Под самостоятелни наказания попаднаха общо над 500 души, в това число представители на управлението на страната, чиновници и предприемачи. Освен това Япония е замразила активите на Банка Откритие, Новикомбанк, Совкомбанк, ВТБ, Банка Россия, Промсвязбанк, VEB.RF, Сбербанк и Алфа-Банк, както и на към 40 съветски организации и компании.

Списъкът на неразрешените за експорт артикули и технологии включваше над 300 продукта, в това число полупроводници, съоръжение за морска и авиационна сигурност, телекомуникационно съоръжение, информационно съоръжение, военни артикули, в това число оръжия, програмен продукт, съоръжение за пречистване на петрол. Освен това беше наложена възбрана за доставка на първокласни артикули за Русия, в това число коли на стойност над 6 милиона йени (около 49 000 долара).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР