Русия наложи ограничения за полетите на авиокомпаниите от България, Полша

...
Русия наложи ограничения за полетите на авиокомпаниите от България, Полша
Коментари Харесай

Русия затвори небето си за всички български самолети

Русия наложи ограничавания за полетите на самолетните компании от България, Полша и Чехия, предава Reuters, цитирайки пресслужбата на Федералната организация за въздушен превоз " Росавиация ". Полети от трите страни към този момент могат да се правят единствено със особено позволение от Федералната организация за въздушен превоз или съветското външно министерство.

Мярката влиза всила неотложно, в това число за директни полети през въздушното пространство на страната.

Поради недружелюбни решения на авиационните управляващи на България, Полша и Чешката република от 26 февруари 2022 година от 15:00 ч. московско време въздушните превозвачи на тези страни подлежат на ограничавания за полети до точки на територията на Руската федерация, в това число директни полети през въздушното ни пространство ", се споделя в известието на съветските управляващи.

В същото време Федералната организация за въздушен превоз на Руската федерация означи, че решението е взето в сходство с интернационалното право на отговор.

Припомняме, че България е измежду страните, които нощес вкараха възбрана за политане, кацане и нахлуване на самолети на Русия във въздушното пространство. Министерството на превоза посочи, че всички самолети с лиценз, публикуван от Руската федерация, не могат да навлизат и във въздушното пространство над българските териториални води в Черно море. Забраната е в действие от среднощ на 26 февруари 2022 година
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР