Русия наложи днес санкции на 18 високопоставени британски държавни служители,

...
Русия наложи днес санкции на 18 високопоставени британски държавни служители,
Коментари Харесай

Москва наложи санкции на 18 високопоставени британски служители заради демонизиране на Русия

Русия наложи през днешния ден наказания на 18 високопоставени английски държавни чиновници, военни и представители на научната общественост, заяви Ройтерс. Стъпката е подхваната поради " демонизиране на Русия и разпалване на войната " в Украйна, изясняват от Москва.

Кремъл наложи " лични " наказания на заместник-министъра на защитата Джеймс Картлидж и редица други длъжностни лица и учени, в това число историците Орландо Фиджис, Норман Дейвис, Тимъти Гартън Аш, Роб Джонсън, Дейвид Абулафия, както и на специалисти, в това число Рой Алисън от Оксфордския университет, Греъм Робъртсън от Университета на Северна Каролина, Калдър Уолтън от Университета в Харвард и Джеймс Шер от Международния център за защита и сигурност в Талин.

Списъкът включва още началника на подводните сили Саймън Аскуит, ръководителя на националните киберсили Тимъти Дейвид Нийл-Хоупс и специфичния представител на английския министър председател за Западните Балкани Стюарт Пийч.

Санкционирани са и редица английски парламентаристи, в това число заместник-началникът на щаба на защитата Чарлз Роланд Винсънт Уокър, заместник-съветникът по национална сигурност на министър-председателя Сара Макинтош, членовете на Камарата на лордовете Даниел Джон Ханан, Майкъл Антъни Ашкрофт и Рей Едуард Хари Колинс.

" В отговор на продължаващия курс на борба от страна на Лондон, в границите на който са подхванати старания за демонизиране на нашата страна и интензивно се фабрикува антируско говорене за понижаване на въздействието на Москва на интернационалната сцена, както и по-нататъшното доставяне с оръжия на неонацисткия режим в Киев, е взето решение за включване в съветския лист на дейци на военно-политическата върхушка и научната и академична общественост на Англия ", се споделя в изказване на Министерството на външните работи на Русия, представено от ТАСС.

„ Принудени сме да заявим, че английските представители русофоби не се свенят в опитите си да дискредитират конституционната система и обществено-политическите процеси в нашата
страна “, написа още съветското външно министерство, представено от Ройтерс. „ Така наречените мозъчни тръстове, работещи въз основата на най-големите английски и западни просветителни институции, имат забележителен принос за подривната работа на Лондон във връзка с Русия “, прибавят от ведомството.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР