Русия налага контрасанкции на 74 компании в областта на военнотехническото

...
Русия налага контрасанкции на 74 компании в областта на военнотехническото
Коментари Харесай

Русия удря с контрасанкции български военни фирми

Русия постанова контрасанкции на 74 компании в региона на военнотехническото съдействие, оповестява, базирайки се на съветски медии.

Санкционираните компании са от 11 страни - България, Англия, Германия, Канада, Литва, Словакия, Полша, Чехия, Черна гора, Естония и Съединени американски щати.

Руското държавно управление е одобрило лист на юридическите лица, към които се ползват специфични стопански ограничения в региона на военнотехническото съдействие. Подписано е съответното разпореждане, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Уточнява се, че се не разрешава сключването на покупко-продажби в региона на военнотехническото съдействие с фирмите от този лист.

Указът е направен в сходство със заповедта на съветския президент Владимир Путин " за използването на ответни специфични стопански ограничения по отношение на враждебни дейности на избрани непознати страни и интернационалните организации ".

През май със същата заповед държавното управление утвърди лист на юридическите лица, подлежащи на специфични стопански ограничения. В него бяха включени над 30 организации, множеството от които - някогашни дъщерни сдружения на " Газпром ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР