Русия може да се опита да завземе някои украински територии

...
Русия може да се опита да завземе някои украински територии
Коментари Харесай

Зеленски: Русия може да окупира Харков

" Русия може да се опита да завземе някои украински територии под предлог за „ отбрана “ на рускоезичното население, по-специално Харков, което „ ще бъде началото на огромна война “, сподели украинският президент Владимир Зеленски в изявление пред " Вашингтон Поуст ".

„ Харков, който е под контрола на държавното управление на Украйна, може да бъде окупиран. Русия има потребност от предлог. Те ще кажат, че пазят рускоезичното население. Харков има над един милион поданици. Това няма да е просто окупация, това ще бъде началото на огромна война ", съобщи още Зеленски.

Той също по този начин акцентира, че Украйна не не помни за окупираните територии.

" Руснаците желаят ние и светът да забравим за Крим. Те го окупираха и подхранваха сепаратистите в Донбас. Те ще бъдат подготвени да ни дадат Донбас, в случай че забравим за Крим. Никой няма да не помни Крим ", съобщи още той.

На въпрос дали съветският президент Владимир Путин ще се опита да сътвори следено от Русия държавно управление в Украйна, Зеленски сподели, че това е невероятно.

„ Дори и да го създадат, това би било най-краткотрайното държавно управление, тъй като хората просто няма да го одобряват. Може би Путин счита, че болшинството украинци поддържат него и политиката му. Мисля, че е в огромна неточност да си мисли по този начин “, сподели президентът на Украйна.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР