Русия може да съдейства за уреждане на близкоизточната криза, заяви

...
Русия може да съдейства за уреждане на близкоизточната криза, заяви
Коментари Харесай

Фон дер Лайен на визита в Израел, Путин с предложение: Русия може да съдейства за уреждане на кризата

Русия може да спомага за споразумяване на близкоизточната рецесия, съобщи съветския президент Владимир Путин. Според него решението е единствето посредством договаряния и е от решаващо значение е да се работи за разрешаването на този проблем посредством мирни средства.

" Изхождаме от обстоятелството, че няма опция за разрешаване на палестинско-израелския спор без договаряния. Тяхната цел би трябвало да бъде използването на решението на Организация на обединените нации за две страни. Това допуска основаването на самостоятелна палестинска страна със столица в Източен Йерусалим, съществуваща в мир и сигурност с Израел. Страната също беше подложен на невиждано по своята свирепост нахлуване и има право да се пази ", съобщи Владимир Путин.

По-рано съветският президент предизвести, че предстоящата сухопътна атака на израелските сили ще докара до неприемливи жертви измежду цивилното население и че страната му е подготвена да помогне с старания за ходатайство.

Междувременно ръководителите на Европейския парламент Роберта Мецола и на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен също дойдоха в Израел. Наложи им се обаче да влязат в предпазено леговище в Тел Авив, до момента в който звучаха сирените за въздушна паника поради изстреляни ракети . Мецола и фон дер Лайен се срещнаха с израелския президент Исак Херцог. Посещението цели да изрази съпричастност с жертвите от нападението на " Хамас ".

Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок също посети персонално Израел.

" В тези ужасни дни ние, народът на Германия, сме с вас. В тези дни всички ние сме израелци. Така че бих желала да предам нашата най-дълбока взаимност от нашето държавното управление, само че също по този начин и от народа на Германия на целия народ на Израел . Ние сме тук, на място, където Хамас популяризира боязън и гнет ", сподели Аналена Баербок Министър на външните работи на Германия.

Турският президент Реджеп Ердоган, който също предложи да бъде посредник в решаването на спора, съобщи, че Израел би трябвало да разреши на филантропичната помощ да влезе в линията Газа през египетския пропускателен пункт Рафах.

Турция е обезпокоена от опцията напрежението да нарасне и да се популяризира в района . Приканваме всички страни да договарят първо за преустановяване на огъня, а по-късно за реализиране на дълготраен мир, прикани още турският водач.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР