Русия може да планира нова широкомащабно настъпление още това лято,

...
Русия може да планира нова широкомащабно настъпление още това лято,
Коментари Харесай

Financial Times: Русия може би се готви за мащабна офанзива през лятото

Русия може да възнамерява нова широкомащабно нахлуване още това лято, написа Financial Times, базирайки се на неназовани украински чиновници от сферата на сигурността.

Предполага се, че задачата на новата атака ще бъде завземането на останалите територии от Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области, които Москва разгласи, че анексира през есента на 2022 година Не се изключват и опити за завладяване на Харков или Киев.

Наскоро разкрита оценка на американското разузнаване споделя, че задачата на съветския президент Владимир Путин да превземе Украйна и да подчини нейния народ остава непроменена. " Това изяснява за какво Русия продължава своите настъпателни интервенции в Източна Украйна на няколко посоки, изключително към Авдеевка, както и към Лиман и Купянск на североизток “, се споделя в документа.

Доказват го и регулярните доставки на артилерийски снаряди и ракети от Северна Корея, както и увеличеното произвеждане на оръжия и муниции благодарение на китайски чипове, които съгласно някои публично лица слагат Русия в малко по-добра позиция, в сравнение с в борбата при Бахмут.

" Очевидно е обаче, че и за двете страни е мъчно да набират, образоват и поддържат въоръжени сили. Нито една от тях не е в положение да сътвори и употребява числено предимство ", е мнението на Николай Белесков, откривател в Украинския народен институт за стратегически проучвания.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР