Русия може да изстреля ядрени оръжия в космоса още тази

...
Русия може да изстреля ядрени оръжия в космоса още тази
Коментари Харесай

Bloomberg: Русия може да изстреля ядрени оръжия в космоса още тази година

Русия може да изстреля нуклеарни оръжия в космоса още тази година. Съединени американски щати са уведомили своите съдружници, че Русия може да изпрати нуклеарни оръжия в космоса, с цел да унищожи спътници още тази година. Това оповестява Bloomberg.

Очакваните упоритости на Кремъл удостоверяват информацията за възходящата конкуренция сред Съединени американски щати, Русия и Китай за развиване на качества за галактическа офанзива. Новата галактическа конкуренция контрастира със Студената война. Когато двете суперсили подписаха поредност от съглашения за надзор на въоръженията, ориентирани към попречване на въоръжаването на космоса.

Според актуалните оценки Русия не възнамерява да унищожава никакви орбитални оръжия.

Съществува обаче риск от акцидент и нуклеарна детонация може евентуално да засегне към една трета от спътниците и да наруши информационните системи на Земята.

Според човек, осведомен с галактическите оръжия, въздействието на всяка детонация ще зависи от размера на бойната глава. И следствията може да не значат безусловно заличаване на спътници. Но могат да доведат до неизправности, които изискват поправяне на неточности.

Съединени американски щати и техните съдружници работят, с цел да разубедят Русия да разгърне този капацитет. Особено посредством взаимоотношение с Китай и Индия, за които се счита, че имат доста въздействие върху Кремъл.

Заплахата –  Русия да разположи нуклеарни оръжия в космоса

В сряда, 14 февруари, ръководителят на комисията по разузнаването Майк Търнър предизвести за сериозна опасност за националната сигурност на Съединени американски щати. Тъй като разузнаването демонстрира, че Русия възнамерява да разположи нуклеарни оръжия в космоса.

Съветникът по националната сигурност на президента Байдън, Джейк Съливан, удостовери тази информация. И президентът Байдън инструктира администрацията си да стартира договаряния с Русия по отношение на вероятното тестване на нуклеарни оръжия в космоса. По-късно беше обявено, че Белият дом се пробва да организира секрети договаряния с Русия, с цел да разубеди Кремъл да организира проби на галактически нуклеарни оръжия.

Източник: Bloomberg /Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР