Русия може да бойкотира зимните олимпийски игри в Пьонгчан, независимо

...
Русия може да бойкотира зимните олимпийски игри в Пьонгчан, независимо
Коментари Харесай

Русия може да бойкотира Пьонгчан

Русия може да бойкотира зимните олимпийски игри в Пьонгчан, без значение от решението на Международния олимпийски комитет (МОК) дали да допусне спортисти от страната на надпреварите през февруари. Късно нощес приключи съвещанието на Изпълнителното бюро на комитета в Лозана, което трябваше да вземе отношение по отчета на комисия под управлението на един от членовете – Денис Освалд. Органът проверява изказванията, че в Русия е имало държавна стратегия за допингиране на спортисти.

Още преди обяваването на формалното решение потеглиха клюки, че на съветските спортисти ще бъде разрешено да вземат участие под безпристрастен байрак. Появи се и информация, че доставчикът на екипировка „ Найк “ е получил поръчка за разработване на екипи в неутралния бял цвят без знамето и герба на страната.

Ден преди този момент Дмитрий Песков, представител на съветския президент Владимир Путин, разгласи, че протест не се разисква. Вчера обаче шефът на съветската федерация по фигурно пързаляне Александър Горшков заяви, че решението на МОК ще бъде разисквано на събранието на Руския олимпийски комитет на 12 декември.

„ Ще пазиме ползите на нашите спортисти и нашата страна “, поправя позицията си Песков.

Дори да бъдат позволени до присъединяване на игрите, съветските спортисти ще станат обект на извънредно непоколебим допинг надзор, разгласи шефът на здравната комисия на МОК Ричард Бъджет.

„ Проверявали сме ги повече от всички останали – съобщи Бъджет. – Към руснаците има условия, които не сме ползвали по отношение на другите. До този миг са направени общо 7000 теста, а до началото на игрите ще станат 20 000. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР