Русия, която е член на БРИКС, официално обяви, че разработва

...
Русия, която е член на БРИКС, официално обяви, че разработва
Коментари Харесай

БРИКС: Близо 160 държави проявяват интерес към новата платежна система на Русия

Русия, която е член на БРИКС, публично разгласи, че създава опция на платежната система SWIFT, която ще действа без значение от щатския $.

Тази нова платежна инфраструктура ще улесни трансграничните транзакции с потребление на локални валути, като дейно ще понижи зависимостта от щатския $ при транзакциите в границите на алианса БРИКС и други разрастващи се страни.

В последната обновена информация Русия, в съдействие с БРИКС, възнамерява да разпространява новата си платежна система в общо 159 страни по света. Тези страни съставляват най-вече райони като световния юг, Азия, Африка, Латинска Америка и други разрастващи се страни.

Русия има намерение да показа новия си платежен механизъм на по-голямата част от международната общественост след неговото довеждане докрай. В момента Русия създава тази система като опция на SWIFT. След като предлагането доближи до 159-те страни, всяка от тях ще разиска дали да одобри или отхвърли препоръчаната платежна система.

Преди да вземат решение, разрастващите се страни ще преценяват деликатно преимуществата и минусите, като им се даде опцията да избират сред локалните валути и щатския $ за търговия.

Резултатът от тази самодейност остава нерешителен, защото зависи от отговорите на 159-те страни на предлагането на Русия.

Въпреки това този ход е сигнал за смяна в динамичността на силите, като слага БРИКС и други разрастващи се страни отпред на определянето на бъдещата роля на щатския $ в международната търговия.

Елвира Набиулина, шеф на Руската централна банка, акцентира съществуването на съветската Система за предаване на финансови известия ( “SPFS ”) като опция на SWIFT. В момента се водят полемики по отношение на оперативната съгласуемост на такива платформи, като решаващи фактори са ползата на сътрудниците и техническата подготвеност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР