Русия казва, че няма „нищо“ да разкрие относно слуховете за здравето на Рамзан Кадиров

...
Русия казва, че няма информация за здравето на Рамзан Кадиров,
Коментари Харесай

Русия казва, че няма информация за здравето на Рамзан Кадиров, след като докладите показват, че чеченският лидер е болен.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред репортери в понеделник: „Нямаме информация за това.“

„Във всеки случай президентската администрация трудно може да издаде здравни сертификати, така че няма какво да ви кажем тук.“

Песков направи забележката след непотвърдени съобщения в социалните медии, че Кадиров е в кома.

След като слуховете започнаха да се разпространяват, в неделя бяха публикувани два видеоклипа на Кадиров на неидентифицирано място.

В първия той се усмихва, докато се разхожда. Във втория той препоръчва на хората да спортуват. Чува се да говори чеченски и руски.

„Силно препоръчвам на всички, които не могат да различат истината от лъжите в интернет, да излязат на разходка, да поемат чист въздух и да подредят мислите си“, се казва в надписите на видеото.

„Дъждът може да бъде чудесно ободряващ“.

Беше невъзможно веднага да се установи кога са записани видеоклиповете.

Спекулациите за здравословното състояние на Кадиров нараснаха след репортаж от украинския информационен бюлетин Obozrevatel в петък, цитиран от говорител на службата за сигурност, според който Кадиров е в „сериозно състояние“. Съществуващите му заболявания са се влошили.”

По-рано в понеделник "Обозревател" съобщи, че се твърди, че Кадиров е претърпял неуспешна бъбречна трансплантация.

Въпреки липсата на доказателства в подкрепа на твърденията на говорителя, те бяха направени след месеци на слухове, че Кадиров страда от проблеми с бъбреците.

Кадиров е пламенен поддръжник на нахлуването на Москва в Украйна и неговите войници са се сражавали заедно с редовните руски сили там.

Бившият бунтовнически военачалник, превърнал се в съюзник на Кремъл, отдавна се нарича „пехотинец“ на президента Владимир Путин.

Кадиров беше избран за президент на Чечня през 2007 г. Той управлява Чечения с мнозинство от мюсюлмани, докато беше обвинен, че е нареждал извънсъдебни убийства и изтезания на опонентите си.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР