Русия категорично отказва да контактува с мен, каза в интервю

...
Русия категорично отказва да контактува с мен, каза в интервю
Коментари Харесай

Специалният докладчик на ООН за Русия: Правителството категорично отказва да контактува с мен

" Русия изрично отхвърля да контактува с мен ", сподели в изявление за Мариана Кацарова, специфичен докладчик на Организация на обединените нации за обстановката с правата на индивида в Русия. Според нея Москва не е съгласна въобще с нейния мандат и страната не приема да бъде следена.

От медийни изяви на съветския дипломат в Женева за съветски ефирен канал станало ясно, че Русия не признава мандата на специфичния докладчик по съветската федерация, а с Кацарова няма да сътрудничат, тъй като е " деен русофоб ", описа тя.

Преди това Мариана Кацарова е работила във Върховния комисариат на Организация на обединените нации по правата на индивида, оглавявала е задача на интернационалната организация в Донбас, " когато войната стартира 2014-2016, първата част на войната ". Била е част и от активността на " Амнести интернешънъл " по време на чеченските войни.

Мариана Кацарова не се възприема като възпрепятствана да си прави работата, тъй като отвън Русия се среща " с съветски дисиденти, публицисти, жертви на нарушаванията на правата на индивида, юристи, които ги съставляват ".

" Аз не съм възпрепятствана да получа информацията, аз я имам. Всеки ден съм на пулса на това, което се случва в Русия. "

За направен от нея отчет Мариана Кацарова показва, че това е първият отчет на системата на Организация на обединените нации по права на индивида в Руската федерация. От началото на съществуването на Организация на обединените нации не е имало подобен мандат, още повече за страна, която е член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, прецизира специфичният докладчик.

" Руското държавно управление публично не признава моя мандат, не ми дават отговор на писмата, само че те доста деликатно наблюдават. Те се интересуват какво Организация на обединените нации споделя ", разяснява Мариана Кацарова.

" В момента за правозащитниците и дисидентите от Русия е доста мъчно ", акцентира още Кацарова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР