Русия изяснява обстоятелствата по задържането на руския танкер NEYMA и

...
Русия изяснява обстоятелствата по задържането на руския танкер NEYMA и
Коментари Харесай

Напрежението между Украйна и Русия ескалира взривоопасно

Русия обяснява събитията по задържането на съветския танкер NEYMA и ще „ вземе съответни ограничения “, това обявиха от външното ведомство в Москва, предават международните медии.

„ Ако става въпрос за взимане на съветски заложници, това ще бъде считано за остро нарушаване на интернационалните закони, а следствията няма да закъснеят “, безапелационни са от външното министерство.

Украинската работа за сигурност по-рано в четвъртък задържа в пристанището на Измаил, Одеска област, съветският танкер NEYMA, който съгласно Киев е взел участие в блокадата на украинските кораби в Керченския проток. Съобщава се, че морският съд е навлязъл в пристанището под името NIKA SPIRIT. След като е дебаркирал му е осъществен обиск, а бордът е претърсен, като все още се приказва че е допустимо насилственото му задържане под стража.



През ноември предходната година три украински военни кораби нарушиха съветската граница и в продължение на няколко часа не реагираха на сигналите на съветските управляващи. Граничните управляващи задържаха нарушителите, а на битка на корабите са се намерили 24 военни, включително и двама сътрудници на Украинската работа за сигурност. Те са задържани и им повдигнато обвиняване в нелегално прекосяване на граница.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР