Русия извършва военноморски учения и пробни изстрелвания на ракети повърхност-въздух

...
Русия извършва военноморски учения и пробни изстрелвания на ракети повърхност-въздух
Коментари Харесай

Русия извършва пробни ракетни стрелби в района на Черно море

Русия прави военноморски учения и пробни изстрелвания на ракети повърхност-въздух в Черноморския район на фона на напрежение с Украйна и Запада поради задържането на три украински военноморски съда и техните екипажи край крайбрежията на Крим предишния месец, съобщи Ройтерс.

Две подводници - " Ростов на Дон Б-237 " и " Стари Оскол Б-262 " отработваха незабавни интервенции по разкриване, придружаване и заличаване на морски и крайбрежни цели с ракетен огън, заяви съветското министерство на защитата, предава Българска телеграфна агенция.

Екипажи на подводниците от Черноморския флот би трябвало също да упражняват дълбоки потапяния и незабавни изплувания, се споделя в известието. В него не се показват дати за начало и завършек на учението. Но в предизвестие на турския ВМФ за навигацията в Черно море се споделя, че подготвителни стрелби в района се чакат сред 3 и 9 декември.

Освен това ракетни системи със междинен обхват земя-въздух " Панцир ", ситуирани в източната част на Кримския полуостров, отработват разкриване, идентифициране и събаряне на въздушни цели, оповестява организация Интерфакс, цитирайки представител на съветския Черноморския флот.

Външните министри от НАТО обсъждаха в Брюксел през вчерашния ден дружно с сътрудниците си от Украйна и Грузия ситуацията в Черноморския район. Шефът на НАТО Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс, сподели, че алиансът е засилил наличието си там в отговор на нападателните дейности на Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР