Русия извършва масивно военно престъпление с атаката си срещу южния

...
Русия извършва масивно военно престъпление с атаката си срещу южния
Коментари Харесай

ЕС осъди масивното военно престъпление на Русия в Мариупол

Русия прави " солидно военно закононарушение " с офанзивата си против южния украински пристанищен град Мариупол, който беше обсаден от седмици. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел, представен от Радио " Свободна Европа ".

" Това, което се случва в този момент в Мариупол, е солидно военно закононарушение. Безразборните бомбардировки опустошават града и убиват всички " , отсече той при започване на срещата на външните министри на Европейски Съюз в Брюксел.

27-членният блок ще разиска вероятни, в това число ембарго върху петрола и вероятно изключване на още съветски банки от интернационалната система за банкови разплащания SWIFT.
 Гръцки консул, напуснал Мариупол, вижда там към този момент Алепо и Сталинград
Гръцки консул, напуснал Мариупол, вижда там към този момент Алепо и Сталинград

Мариупол е изцяло опустошен, както към този момент бе обявено за Волноваха

Тази нощ Украйна отхвърли, градът да се съобщи. Хуманитарната обстановка от дни там към този момент е сериозна и голям брой интернационалните организации приканиха Русия да даде опция да жителите да се доставят храна и медикаменти .

В последните дни информацията от Мариупол е извънредно нищожна, като се знае че боевете се водят по улиците на града. А съветската войска извънредно интензифицира въздушния обстрел. Ожесточени боеве се водеха и на територията на завода " Азовстал " - голям стоманодобивен цех , който се намира сред квартал " Левия бряг " на Мариупол, за който към този момент се оповестява, че е високомерен от съветската войска, и центъра на града.

Генералният щаб призна, че Украйна изцяло е .

Атаката по шокира света, а няколко дни по-късно локалните управляващи оповестиха и за офанзива по - по профилираното учебно заведение по изкуства.
 Украйна отхвърли да съобщи Мариупол на Русия
Украйна отхвърли да съобщи Мариупол на Русия

Общо 7295 души са били евакуирани от украинските градове по филантропични коридори в неделя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР