Русия изпрати в Черно море две ракетоносача, но запасите от

...
Русия изпрати в Черно море две ракетоносача, но запасите от
Коментари Харесай

В Черно море има два руски ракетоносача, но нямат крилати ракети „Калибър“

Русия изпрати в Черно море две ракетоносача, само че запасите от крилати ракети „ Калибър “ са изчерпани. Това заяви РБК-Украйна, базирайки се на изказване на ръководителя на Съвместния координационен пресцентър на Силите за защита на Южна Украйна Наталия Гуменюк.

Тя означи, че тази заран 9 съветски кораба са били на бойно дежурство в Черно море. Сред тях има два ракетоносача, единият е надводен, другият е подводен. Общият залп може да бъде 8 ракети. 

„ Става ясно, врагът не разполага с задоволителен брой ракети. Окупаторите се пробват да докарат ресурси от „ Калибър “ в Севастопол, защото към този момент им липсват “, показва Гуменюк.

Според нея, макар че Русия продължава да създава крилати ракети, темпът на попълване на запасите не е задоволителен.

" Това допуска, че количеството ракети, които желаят да имат, не е това, което биха желали. Въпреки това съгласно оценка на военни специалисти броят на ракетите „ Калибър “, с които разполагат е към 20% от нужните. Това е сериозно ниско равнище на ресурси. Но нямаме подозрение, че могат да употребяват и различен тип ракети “, предизвести Наталия Гуменюк.

Припомняме, че през вчерашния ден руснаците още веднъж нападнаха Украйна с ракети, като ударите бяха ориентирани главно към Хмелницки.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР