Русия изпрати на фронта в Украйна около 10 000 имигранти,

...
Русия изпрати на фронта в Украйна около 10 000 имигранти,
Коментари Харесай

Русия изпрати на фронта в Украйна 10 000 имигранти

Русия изпрати на фронта в Украйна към 10 000 имигранти, които неотдавна получиха съветско поданство, заяви „ Киев Индипендънт “.

„ Лицата са изпратени в Украйна, с цел да копаят окопи и да строят укрепления “, съобщи ръководителят на съветския Следствени комитет Александър Бастрикин.

Той добави, че тези 10 000 лица са част от 30 000 нови жители, за които управляващите оповестяват, че са " хванати " и са избегнали задължението си да се записват за военна работа.

През октомври 2023 година Бастрикин допусна, че на лицата, които неотдавна са получили съветски паспорти, само че са отказали да служат в армията, може да бъде отнето поданството.

На 31 март съветският президент Владимир Путин подписа декрет за приканване на 150 000 жители в границите на постоянно провежданата пролетна наборна акция, само че публично не е разрешено наборниците да бъдат изпращани да се бият в чужбина.

Работници мигранти също бяха пращани в окупираните елементи на Украйна, видимо за строителна работа. След като дойдат обаче, в отчетите се твърди, че паспортите им са иззети, а те са принуждавани да отидат да се бият.

Русия също по този начин се пробва да набира чужденци непосредствено от близки страни, като Казахстан или Армения./ БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР