Русия изпрати днес работна група за наблюдение на действията по

...
Русия изпрати днес работна група за наблюдение на действията по
Коментари Харесай

Русия разчиства щетите, след като тайфунът „Ханун“ наводни хиляди домове в Приморския край

Русия изпрати през днешния ден работна група за наблюдаване на дейностите по разчистване на части от територията на Далечния изток на страната, откакто тайфунът „ Ханун “ мина през Приморския край. Това оповестиха от министерството на изключителните обстановки в Москва, предадва Българска телеграфна агенция. 

Руската организация ТАСС цитира ведомството, че наводнените къщи са 4368, под вода са също 5654 прилежащи терени и 7 жилищни здания, а 28 селища са изолирани от водата.

Повечето потърпевши къщи са в градовете Усурийск и Спаск-Дални, в Октябърски общински регион в района на Приморие, където административен център е Владивосток.

Министерството заяви в канала си в “Телеграм “, че задачата на работната група ще е да „ координира работата по премахване на следствията от наводнението. " Със аероплан на министерството е доставена филантропична помощ, а хеликоптери Ми-8 са употребявани за прехвърлянето на спасителите на терен.

Засега няма известия за жертви, а по-сериозни вреди са били избегнати с помощта на своевременното изпращане на избавителни екипи.

ТАСС заяви, че наводнението в Усурийск, вторият по величина град в Приморие, е най-тежко и най-голямо за последното десетилетие. Засегнати са сред 35 и 40 % от територията му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР