Русия изпраща послание към САЩ и съюзниците й. В контекста

...
Русия изпраща послание към САЩ и съюзниците й. В контекста
Коментари Харесай

Русия изпраща послание към САЩ и съюзниците й

Русия изпраща обръщение към Съединени американски щати и съдружниците й. В подтекста на разрастващите се геополитически закани нациите поправят военната си позиция със стратегическа заостреност. Франция, по-специално, предприе решителна стъпка, като стартира строителството на най-голямата подводница, строена в миналото на нейна територия, оповестено от военноморската група в Шербург на 20 март.

Този план, основен детайл от тактиката за нуклеарно въздържане на Франция,

ще види бял свят с стартирането в употреба на подводници с нуклеарни балистични ракети от трето потомство (SSBN 3G), планувано за 2035 година, обещавайки мощ за въздържане до края на века.
В същото време ускоряването на производството на оръжия дава отговор на възходящия интернационален напън, белязан по-специално от нуждата да се подготвим за разнообразни закани, в това число тези, свързани с войната в Украйна и дейностите на хусите в Черно море. На 25 март 2024 година Русия стартира атака против Киев, употребявайки хиперзвукови ракети „ Циркон “ от Крим.
Тази офанзива, ориентирана към цивилна инфраструктура, повтаря потреблението на това комплицирано оръжие, наблягайки желанието на Русия да тества отбраната на Украйна против съвременни системи като системата Patriot, предоставена от НАТО. Този метод е продължение на напъните на Русия да се нарежда като водач в региона на модерните военни технологии, по-специално посредством създаването на хиперзвукови ракети, които надминават актуалните благоприятни условия на НАТО.

Използването на ракетата „ Циркон “ против цивилни цели в Киев

се пояснява като проява на мощ, ориентирана повече към предаване на известие на съперниците на Русия, в сравнение с към нанасяне на незабавни вреди. Този стратегически избор акцентира способността на съветските оръжия да осуетят най-сложните отбранителни системи, в това число американската противовъздушна система Patriot. Тази тактичност отразява потреблението на Циркон повече като жест на стратегическо въздържане, в сравнение с като стандартен боен инструмент.
Ангажиментът на Русия към създаването и потреблението на Циркон, изстрелван от фрегати в Черно море, удостоверява желанието й да ускори профила на силата на своя флот. Този метод е съпроводен от опцията за разширение на разполагането на Циркон до наземни платформи, като по този метод се усили неговият стратегически обсег.

Чрез тези дейности Москва ускорява военния напън върху Киев,

сигнализирайки желанието си да продължи да тества отбранителните качества на Украйна и нейните съдружници.
Ракетната технология Zircon, способна да доближи скорост до 9 Mach, съставлява забележителен прогрес в нападателните качества на Русия. Неговата скорост и маневреност го вършат на практика неоткриваем и неосезаем от актуалните средства за защита, което съставлява огромно предизвикателство за обичайните системи за противовъздушна защита. Използването на тези ракети в стратегически интервенции акцентира способността на Русия да насочва точно наземни и морски цели, като по този метод укрепва нейния нападателен капацитет.
Всички тези развития, от консолидирането на френските възпиращи сили до демонстрацията на мощ от Русия, бележат интервал на обилни стратегически корекции. Действията, подхванати от тези народи, отразяват осъзнаването на актуалните проблеми на сигурността и мощното предпочитание да запазят въздействието си на интернационалната сцена, като в същото време се ориентират в непрестанно изменящия се геополитически пейзаж.

Източник: Nouvelle Tribune /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР