Русия изпраща комбайни от Крим към два от превзетите региони

...
Русия изпраща комбайни от Крим към два от превзетите региони
Коментари Харесай

Русия изпраща комбайни от Крим да събират реколтата в Южна Украйна


Русия изпраща комбайни от Крим към два от превзетите райони в Южна Украйна, с цел да прибират реколтата, заради дефицит на локална техника, заяви представител на новата локална администрация, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" В Запорожка област и Херсон беше открит дефицит на земеделска техника ", сподели представителят на съветската администрация в Запорожие пред кореспонденти в село Лобанове, северната част на Крим.

Той приказва пред няколко боядисани в алено и черно комбайна, създадени от руско-беларуското дружество " Брянскселмаш ". Служителят изяснява, че комбайните са нужни, защото " оборудването в района е или разглобено, или отнесено от предходните притежатели ". Малко по-късно Ройтерс снима по какъв начин комбайните потеглят към окупираните зони.

Евгений Балицкий, началник на новата администрация в Запорожка област, писа в обществените мрежи, че комбайните са предоставени от съветското земеделско министерство. По думите му районът ще получи още 75 машини за жътвената акция.

Украйна вини Русия, най-големият експортьор на пшеница в света, че краде зърно от окупираните територии, което Москва от своя страна поредно отхвърля.

.

Последвайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК -->
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР