Русия използва Съвета за сигурност на ООН, за да разпространява

...
Русия използва Съвета за сигурност на ООН, за да разпространява
Коментари Харесай

Западни държави обвиниха Русия, че използва ООН за пропаганда и дезинформация

Русия употребява Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да популяризира дезинформация и агитация за нашествието си в Украйна, обявиха шест западни страни членки.

Те насочиха това изказване по време на съвещание на Съвета за сигурност, свикано по искане на Русия за разискване на изказванията ѝ, че Украйна създава биологични оръжия.

" Русия за следващ път се пробва да употребява този Съвет, с цел да препира дезинформацията си, да популяризира пропагандата си и да оправдава непровокираното си и брутално нахлуване против Украйна ", обявиха шестте страни с места в съвета в изказване, прочетено от посланика на Съединени американски щати Линда Томас-Грийнфийлд.

Тя беше съпроводена от представители на Франция, Норвегия, Албания, Ирландия и Англия.

Миналата седмица Съветът организира съвещание по същия въпрос, също по искане на Русия.

Тогава западните страни упрекнаха Русия в разпространение на тайни теории, откакто представителят на Москва съобщи пред дипломати, че Америка и Украйна са проучвали опцията за потребление на прилепи за водене на биологична война.

По време на срещата в петък Съединените щати потвърдиха, че Украйна няма стратегия за биологични оръжия.

Критиците настояват, че съветските изказвания може би са прикритие за потребление на такива оръжия във войната в Украйна.

" Продължаваме да считаме, че е допустимо Русия да възнамерява да употребява химически или биологични сътрудници против украинския народ ", съобщи Томас Грийнфийлд.

Западните страни обявиха, че точно Русия има опит в региона на химическите и биологичните оръжия, откакто Русия повтори изказванията си, че в Украйна има лаборатории за биологични оръжия.

Както и предходната седмица, Идзуми Накамицу - висш представител на Организация на обединените нации по въпросите на разоръжаването, съобщи, че неговият отдел не разполага с информация за украински отдел за биологични оръжия, нито с мандат за осъществяване на следствие. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР