Русия използва мини и заложени бомби като друга форма на

...
Русия използва мини и заложени бомби като друга форма на
Коментари Харесай

Зеленски: Русия използва мини като друга форма на терор срещу Украйна

Русия употребява мини и заложени бомби като друга форма на " гнет " против Украйна, предупреди украинският президент Володимир Зеленски, след като четирима служители на реда бяха убити при гърмеж на мина в Херсон. 

Във вечерното си видеообръщение Зеленски съобщи, че мините, сложени от руснаците на големи територии, са " още по-жестоки и подли " от ракетите.
Това е форма на съветски гнет, на която ще би трябвало да се противодейства през идващите години. Терористите съзнателно се пробват да оставят след себе си колкото се може повече смъртоносни клопки. Заровени противопехотни мини, минирани здания, коли и инфраструктура. Това са повече от 170 000 квадратни километра рискова територия. Сигурен съм: това ще бъде измежду обвиняванията против Русия в експанзия - точно минен гнет. Който е още по-жесток и лицемерен от ракетния, тъй като няма противоминна система, която да унищожи най-малко част от опасността, както прави нашата противовъздушна защита.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Зеленски благодари на Канада, Япония, Англия, Словакия, както и редица други страни, които са дали обещание да оказват помощ в разминирането на заложените от Русия експлозиви и схващат какъв брой е значимо Украйна да не остане сама с казуса с минираната от окупаторите територия.

След срещи с представители на Словакия, Зеленски показа, че се чакат съответни стъпки сред Украйна и партньорските страни против схемите, с които се заобикалят антивоенните наказания против съветския агресор.

Активно се работи за поддръжка и усилване на идващите наказания против Русия - от страна на европейските, американските и други сътрудници. В момента се работи по въпроса за деветия пакет от наказания на Европейски Съюз.

Той награди трима офицери, починали при гърмежа в сряда, с почетни медали, както и полковник от полицията, който получи най-високия медал - " Герой на Украйна ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР