Русия използва хиперзвуковата ракета Циркон“ в Украйна. Киевският институт за

...
Русия използва хиперзвуковата ракета Циркон“ в Украйна. Киевският институт за
Коментари Харесай

Киев: Русия използва хиперзвуковата ракета „Циркон“ в Украйна

Русия употребява хиперзвуковата ракета „ Циркон “ в Украйна. Киевският институт за криминалистика оповестява, че на 7 февруари Русия е употребила на украинска територия ракета 3M22 „ Циркон “, за която се твърди, че е хиперзвукова.Това съобщи шефът на Киевския научноизследователски институт по правосъдна експертиза Александър Рувин.
„ Експертите на Киевският институт за криминалистика организират проучване на съветските ракети, с които е атакувана Украйна на 7 февруари.


По предварителна информация фактически имаме доказателства за потреблението на ракетата 3М22 Циркон. Това се потвърждава от маркировки върху елементи и парчета, идентификация на съставни елементи и елементи и характерности на съответния вид оръжие.

Като цяло съветските ракети имат елементи, които могат да се употребяват по едно и също време в няколко типа артикули, до момента в който други са съставни елементи единствено за съответни модели. В случая виждаме детайли, присъщи съответно за ракетата вид 3М22 Циркон. Части и парчета от реактивния мотор и кормилните механизми имат характерни маркировки.

Ракетата 3M22 „ Циркон “ се състои от съставни елементи, които са обозначени със съответните маркировки 3L22, 3V22 и така нататък, т.е. буквата може да се разграничава, само че общата маркировка за ракети е 3M22.

На няколко фрагмента посредством лазерно гравиране и щамповане е изработен надпис 3Л22, който указва съответна единица от съответно произведение.

В допълнение, болтовете на кормилните механизми са маркирани с цифрите 26, което е характерност на „ Циркон “. Други маркировки върху отломките на ракетата демонстрират датата на произвеждане на съставените елементи й – съответно 2023-2024 година Това значи, че ракетата е съединена неотдавна.

Микроелектрониката е зле непокътната и е на практика невъзможна за разбор заради физически повреди. Предприемат се ограничения за определяне на състава на метала от фрагменти от корпуса на ракетата и топлоизолационни материали. “

Според шефа на института ракетата е изпратена в регион, където няма военни уреди,а гражданска инфраструктура и са потърпевши цивилни.

Производителят заявява следните характерности на ракетата: обхват – 600-1500 km, скорост до Mach 8-9, тегло на бойната глава към 300-400 kg, дължина 8-10 m.

Въпреки това, както отбелязва Киевският институт по криминология, оръжието не дава отговор на заявените тактико-технически характерности. В хода на по-нататъшното изследване информацията ще бъде детайлизирана.

Източник – Украинска правда/Превод: SafeNews
За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР