Русия изпитва затруднения при превоза на товари с железопътен транспорт

...
Русия изпитва затруднения при превоза на товари с железопътен транспорт
Коментари Харесай

ЕС блокира преминаването на руски товарни вагони през Калининградска област

Русия изпитва усложнения при транспорта на товари с железопътен превоз в Европа. Около хиляда съветски товарни вагона не могат да доближат до Калининградска област, заяви " Комерсант ".

Няколко цистерни са блокирани във Финландия. Много влакове, пътуващи за Калининград, в това число и тези, пренасящи нефт, бяха забавени в Литва. Други влакове на територията на тази страна са били атакувани от вандали, които са изрисували графити по вагоните.

Според Съюза на железопътните превозвачи (URTA) литовските управляващи правят инспекции на документите на транспортираните артикули в продължение на дни, а от време на време и на две седмици, с цел да подсигуряват спазването на антируските наказания. Преди това сходна процедура отнемаше доста по-малко време и не беше толкоз задълбочена, акцентира изданието.

Операторите желаеха от съветското държавно управление да застрахова рисковете, свързани с транспортите им през европейските страни, както и да усили броя на фериботите по маршрута Уст-Луга-Балтийск до Калининград, ако сухопътните направления бъдат затворени.

По-рано през март в Калининградска област имаше краткотраен дефицит на дизелово гориво заради отхвърли на железопътните оператори, опасяващи се от наказания, да дават цистерни за пренос през Балтика. Благодарение на ферибота, обстановката към този момент се възстановява.

На 16 април европейските страни стопираха да позволяват беларуски и съветски товарни превозвачи да минават през балтийските страни. Изключение беше направено единствено за пощата, филантропичната помощ, главните артикули, петрола и газа за Европейския съюз.

На 11 април Финландия спря пощенските известия с Русия и Беларус. Преди това бяха спрени влаковете „ Allegro” сред Санкт Петербург и Хелзинки. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР