Русия иска да сложи край на войната, разпалена от Запада

...
Русия иска да сложи край на войната, разпалена от Запада
Коментари Харесай

Путин: Русия иска да сложи край на войната в Украйна, разпалена от Запада

Русия желае да постави завършек на войната, разпалена от Запада и спътниците му в Украйна.

Това сподели съветският президент Владимир Путин през днешния ден пред участниците в срещата на върха на страните от БРИКС , съобщи Ройтерс.

В речта си посредством видеоконферентна връзка пред водачите на страните от групата, които се въздържат да осъдят дейностите на Москва в Украйна, той повтори, че войната е била насилствен отговор на дейностите на Киев и Запада.

Агенцията отбелязва, че Путин е употребявал срещата на върха на БРИКС, с цел да оправдае войната на Русия в Украйна и да изкаже хвалба за групата, че се явява като контраст на световната преобладаваща роля на Съединени американски щати.

" Благодарни сме на сътрудниците ни от БРИКС, които вземат интензивно присъединяване в опитите да се уреди тази обстановка и да се стигне до заслужено урегулиране с мирни средства ", сподели съветският президент, представен от ТАСС.

" Русия реши да поддържа хората, които се борят за своята просвета, за своите обичаи, за своя език, за своето бъдеще. Действията ни в Украйна са подбудени единствено от едно – да сложим завършек на тази война, която бе разпалена от Запада и спътниците му в Украйна против хората, живеещи в Донбас ", добави Путин.

По думите му точно стремежът на редица западни страни да запазят преобладаващото си състояние в света " докара до тежката рецесия в Украйна ". Руският президент подсети, че " изначало благодарение на западните страни бе осъществен антиконституционен държавен прелом в тази страна, а по-късно против тези хора, които не бяха съгласни с този държавен прелом, бе разпалена война ".

" Война жестока, война за изтребване – в продължение на осем години ", акцентира той.

Русия неведнъж е казвала, че е отворена за договаряния за преустановяване на 18-месечната война, само че единствено в случай че те регистрират " новите действителности ", основани от съветските сили, контролиращи близо една пета от територията на Украйна.

Киев упорства за възобновяване на цялата си територия и извеждане на съветските войски, отбелязва Ройтерс.

Агенцията цитира думите на Путин, че Москва ще употребява председателството на Русия на БРИКС през идната година, с цел да ускори ролята на групата в света и през октомври 2024 година ще бъде хазаин на нейна среща на върха в съветския крад Казан.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР