Русия иска да постигне споразумение с Украйна, за да сложи

...
Русия иска да постигне споразумение с Украйна, за да сложи
Коментари Харесай

Русия обяви, че иска да постигне споразумение с Украйна

Русия желае да реализира съглашение с Украйна, с цел да постави завършек на спора сред двете страни. Това разгласи помощникът на съветския президент и някогашен министър на културата Владимир Медински.
"Определено имаме интерес да реализираме някакви съглашения допустимо най-скоро ", съобщи Медински, който пътува до Беларус за договарянията. По думите му те се чака да стартират в 12:00 ч., съобщи Интерфакс.
"Доколкото всеки час от продължението на спора значи починали украински жители, украински бойци, ние абсолютно сме заинтригувани да реализираме някакви договорености допустимо най-бързо. Тези договорености абсолютно би трябвало да бъдат в интерес и на двете страни ", сподели той.
Делегацията на Русия по думите му е пристигнала в Гомелска област нощес. Мястото на срещата е в съгласие с Киев и се намира до границата с Украйна.
"Не сме спали цяла нощ, чакахме да дойде украинската делегация. За жал обаче логистиката е доста комплицирана - времето на идване се отлагаше няколко пъти ", описа Медински.
Малко по-рано стана ясно, че украинската делегация дойде в региона на украинско-белоруската граница, с цел да взе участие в диалози с представители на Руската федерация. Това заяви в Туитър Министерството на защитата на Украйна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР