Русия, Иран и Индия възнамеряват да създадат алтернатива на Суецкия

...
Русия, Иран и Индия възнамеряват да създадат алтернатива на Суецкия
Коментари Харесай

Русия, Иран и Индия създават алтернатива на Суецкия канал

Русия, Иран и Индия имат намерение да основат опция на Суецкия канал, оповестява ТАСС, базирайки се на прессъобщение на индийското министерство на търговията и индустрията.

Трите страни възнамеряват да изградят логистика в азиатския район и да открият нов интернационален търговски кулоар, който може да бъде опция на Суецкия канал, разясняват от ведомството.

Отбелязва се, че на 23 ноември ще се организира среща сред представители на Русия, Иран и Индия, на която ще обсъдят стартирането на интернационалния транспортен кулоар " Север - Юг ". Този кулоар е с дължина 7 200 километра, който ще свързва Индийския океан с Русия и Европа. През 2014 и 2017 година участниците в плана организираха тествания по този маршрут.

Товарите от Индия ще се насочат към разположеното на брега на Персийския залив иранско пристанище в град Бандар Абас, оттова ще бъдат превозени до иранското пристанище на Каспийско море Бандар Анзали, а по-късно до Астрахан и по железницата до Европа.

Очаква се превозването на товарите по този маршрут да става 30-40% по-бързо и на ниска цена в съпоставяне със Суецкия канал. Средно времето за доставка на товари от Мумбай до Москва би трябвало да се редуцира с към 20 дни.

Проектът се осъществя в сходство с китайската самодейност " Един пояс - веднъж ". По новия маршрут ще могат да се транспортират от 20 до 30 милиона товари годишно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР