Русия има проблем с наличието на достатъчно войници, докато войната

...
Русия има проблем с наличието на достатъчно войници, докато войната
Коментари Харесай

Русия толкова отчаяно иска да си набави войници, че предлага $5200 бонус на мъже от Казахстан, за да се се запишат в в армията

Русия има проблем с съществуването на задоволително бойци, до момента в който войната в Украйна продължава да бушува. Армията толкоз обезверено се нуждае от новобранци, че Москва предлага бонус от 495 000 рубли, което е към 5 200 $, на жителите на прилежащ Казахстан, в случай че се причислят към съветската войска, съобщи Reuters.

Казахстан е някогашна руска република и в нея живеят 3,5 милиона етнически руснаци - 18% от популацията на страната от 19,5 милиона.

Обявите са онлайн и набират бойци. На тях се изобразява съветското и казахстанското знаме дружно с лозунга " Рамо до рамо ", съгласно Reuters. В подмяна се предлага еднократно заплащане от 495 000 рубли, месечна заплата от 190 000 рубли - 2 000 $ и други
бонуси за тези, които подписват контракт с съветската войска, съгласно осведомителната организация.

Рекламите водят до уеб страница, който предлага опция за присъединение към съветската войска.

Припомняме, че държавното управление на Казахстан не поддържа войната на Русия в Украйна и настоя за мир, а присъединението към военни спорове в чужбина за финансова облага не е законно съгласно казахстанското законодателство.

Русия е изправена пред голям дефицит на работна ръка на фона на войната в Украйна, изключително откакто Путин активизира 300 000 резервисти предходната есен, което накара десетки хиляди мъже да избягат от страната.

Според изследвания 42% от съветските индустриални предприятия са имали дефицит на работна мощ през юли.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР